حال این پرسش مطرح می‌شود که چگونه طی ده‌ها سال فعالیت این مرکز، هیچ کس پی به این موضوع نبرده و جلوی هدر رفتن میلیاردها دلار سرمایه کشور و آسیب جدی به بیت‌المال را نگرفته است؟ مگر می‌شود تاریخ مصرف 12 ماه قید شود، اما پس از بیست و حتی سی سال مشخص شود که نه خیر تاریخ اصلی 18 ماه است؟
کد خبر: ۲۵۷۹۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰ 10 July 2016
به گزارش تابناک – البرز: حمید کهرام رئیس موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم‌سازی رازی بعد از ظهر امروز خبرنگاران را دعوت کرد تا خبر از یک کشف جدید بدهد!

وی در بخشی از این جلسه که خبرگزاری ایرنا منتشر کرده، "با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: یکی از سوال های مهم در سال جاری این بود که تاریخ مصرف و نگهداری واکسن های تولیدی موسسه چقدر می تواند باشد که این موضوع خاصی بود که نیاز به آزمایشات مکرر داشت زیرا مواد نگهدارنده همیشه در حال تغییر هستند.

وی افزود: با آزمایشات انجام شده بر روی تعدادی از واکسن ها، پیش بینی کردیم که میزان عمر نگهداری آن ها از روی آنچه که بر روی لیبل آن ها قید شده، بیشتر است.

رئیس موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه این آزمایشات تا کنون بر روی حدود 18 واکسن طیور و دام انجام شده، بیان داشت: قبل از این بر روی بیشتر واکسن های طیور تاریخ بین 14-12 ماه قید شده بود که پس از آزمایشات مطالعات پایداری عمر این محصولات تا 18 ماه ارتقاء یافت.

وی افزود: آزمایشات پایداری در گذشته با تکنولوژهای دیگری انجام می شد که اکنون این تکنولوژی ارتقاء یافته که نشان دهنده قدرت پایداری بیشتر محصولات است و این امر نشان دهنده این است که قبل از این میزان زیادی از واکسن های تولیدی که هزینه ی زیادی صرف تولید آن ها می شد، دور ریخته می شد در حالیکه قابلیت مصرف داشته اند.

کهرام ادامه داد: این امر نشان دهنده آن است که هزینه های زیادی که در بخش تولید و مصرف این واکسن های درمانی بر دوش کشور بود سالیان سال دور ریخته می شده است.

وی گفت: یکی از مهمترین این آزمایش ها بر روی واکسن فلج اطفال انجام شد که قبل از این تاریخ مصرف آن از زمان بازشدن واکسن تا مصرف فقط هشت ساعت قید شده بود در حالیکه با آزمایشات انجام شده مشخص شد این واکسن حتی پس از بازشدن در یخچال تا 60 روز قابلیت نگهداری دارد.

رئیس موسسه رازی اضافه کرد: این واکسن که بیش از 30 سال از تولید آن می گذرد و هزینه ی بسیاری در تولید آن صرف می شد و مراحل تولید این واکسن بین 4-2 سال زمان می برد و برای تضمین کیفیت آن باید آزمایشات زیادی بر روی موجود زنده (میمون) انجام شود که با محاسباتی ساده می توان دید که در طی این سال ها چه هزینه ی زیادی بر کشور تحمیل شده و اسراف شده است.

وی افزود: تا کنون بیش از 50 درصد واکسن فلج اطفال که با این مشقت تهیه می شده دور ریخته شده است در حالیکه می توان آن را به راحتی نگهداری کرد!"

حال این پرسش مطرح می‌شود که چگونه طی ده‌ها سال فعالیت این مرکز، هیچ کس پی به این موضوع نبرده و جلوی هدر رفتن میلیاردها دلار سرمایه کشور و آسیب جدی به بیت‌المال نشده بود؟ مگر می‌شود تاریخ مصرف 12 ماه قید شود، اما پس از بیست و حتی سی سال مشخص شود که نه خیر تاریخ اصلی 18 ماه است؟

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار