رئیس دانشگاه پیام نور کبودآهنگ گفت: بحران کم آبی به معضل زیست محیطی در کشور به ویژه استانهای غربی تبدیل شده است.
کد خبر: ۹۶۹۷۹
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶ 20 September 2015
رئیس دانشگاه پیام نور کبودآهنگ گفت: بحران کم آبی به معضل زیست محیطی در کشور به ویژه استانهای غربی تبدیل شده است.

به گزارش فارس؛ محمد حقگو در همایش ملی بحران کم آبی و راه‌های برون رفت آن اظهار داشت: امروز بحران کم آبی و افزایش بهره وری در تولید محصولات کشاورزی مشکلاتی عدیده را برای مردم ایجاد کرده است.

وی گفت: استفاده از انواع کودهای شیمیایی برای افزایش محصولات کشاورزی موجب ایجاد آلاینده ها و نیترات در آبهای زیرزمینی شده که شاهد افزایش دو برابری سرطان دستگاه گوارش بخصوص در مناطق غربی کشور هستیم.

رئیس دانشگاه پیام نور کبودرآهنگ با بیان اینکه توسعه کشاورزی توسعه پایداری نیست، افزود: امروز بخش کشاورزی و استفاده بی رویه از آب موجب افت ۲۰ متری آب در دشت های همدان به ویژه دشت کبودرآهنگ شده است.

حقگو تصریح کرد: ۱۵ دشت بحران زده در سال ۶۰ در کشور امروز به ۳۲۰ دشت افزایش یافته که باید راهکارهای جدی برای آن اندیشیده شود.

وی همچنین وجود نیروگاه نیمه خشک برق همدان را از مهمترین مشکلات دشت کبودرآهنگ دانست و گفت: ایجاد نیروگاه برق در منطقه نیمه خشک همدان مهمترین عامل در ایجاد پدیده خشکسالی و کاهش افت آب های زیر زمینی در این منطقه است.

رئیس دانشگاه پیام نور کبودرآهنگ، نبود مدیریت کشت و آموزش به کشاورزان را از دیگر عوامل تشدید خشکسالی در این منطقه عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه ما از نظر رشد علمی توانسته ایم به رتبه علمی ۱۶ در دنیا برسیم اما قادر به رفع برخی از مشکلات نیستیم.

حقگو گفت: هم اکنون هزار دانشجوی دکتری و ۶ هزار دانشجوی ارشد در رشته های آب و هوا، آمایش سرزمین و مدیریت آب در دانشگاه های دولتی مشغول به فعالیت هستند و ما نتوانسته ایم از این پتانسیل در حل بحران کشور بهره گیریم.

وی تاکید کرد: باید ببینیم که مشکل از کجاست اعضای هئیت های علمی ما قادر به حل این مشکل نیستند و یا ما نتوانسته ایم از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه پیام نور کبودرآهنگ گفت: امروز حل بحران دشت ممنوعه کبودرآهنگ نیازمند همت همگانی و مدیریت منسجم است تا در راستای بحران آن اقدام شود.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار