مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: پیه سوز سفالی، به عنوان المان ورودی شهر زیرزمینی تفرش انتخاب شد.
کد خبر: ۹۶۴۶۲۴
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۲ 17 May 2021

 

به‌گزارش تابناک مرکزی، مصطفی مرزبان افزود: شهر زیرزمینی تفرش از سال ۱۳۹۷ با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال طی انعقاد قرارداد شهرداری شهر تفرش و دانشگاه نیشابور به سرپرستی دکتر سید مهدی موسوی‌نیا دکترای باستان‌شناسی و عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه نیشابور و نظارت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی مورد کاوش مرحله اول قرار گرفت.
مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: در فصل اول این کاوش، ۴۵۰۰ قطعه سفال، کاشی‌های زرین‌فام و لاجوردی و.... بدست آمد که قدمت این دستکند را می‌توان بین سده‌های ۵ تا ۱۰ ه. ق تخمین زد و پس از آن نیز خرداد ماه ۱۳۹۹ فاز دوم کاوش‌های دستکند ترخوران تفرش با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال از سوی شهرداری تفرش آغاز شد.
او یادآورشد: براساس کاوش‌های صورت گرفته، فضاهایی در سه طبقه شناسایی شده که به‌عنوان راهروهای ارتباطی در مقیاس کوچکتر فضای مسکونی کاربرد داشته‌اند.
مرزبان با اشاره به اینکه همزمان با کاوش‌های باستان‌شناسی، عملیات ساماندهی و آماده‌سازی محوطه برای بازدید عموم نیز در دستور کار قرار داشته است، گفت: عملیات ساماندهی و آماده‌سازی در محوطه دستکند زیرزمینی تفرش برای بازدید عموم نیز در حال انجام است و تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ آماده بازدید برای گردشگران خواهد بود و همزمان با این عملیات، ِلمان ورودی این شهر نیز مشخص شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی اضافه کرد: پیه‌سوز سفالی به عنوان المان ورودی شهر زیرزمینی تفرش انتخاب شده است که به تازگی روند ساخت آن به اتمام رسیده و با انجام لعاب فیروزه‌ای بر روی آن آماده نصب در ورودی شهر خواهد بود و در معرض دید علاقمندان و گردشگران قرار می‌گیرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار