کارشناس سلامت کار مرکز بهداشت قم گفت: با توجه به مجازی شدن مدارس در شرایط کرونایی، استفاده طولانی مدت دانش آموزان از موبایل و تبلت می‌تواند آسیب‌های زیادی به سلامت جسمی وارد کند.
کد خبر: ۹۱۴۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۲ 05 November 2020

به گزارش تابناک قم، سید حسن رضوی افزود: بهترین راهکار برای نحوه استفاده صحیح از گوشی و تبلت این است که وضعیت ایستاده، ‌نشسته و یا خوابیده ثابت نداشته باشیم و هر چند دقیقه یک‌بار وضعیت خود را تغییر دهیم.

وی اضافه کرد: نشستن، خوابیدن و یا ایستادن مداوم و نامناسب هنگام استفاده از گوشی موبایل و تبلت باعث مشکلات زیادی برای ستون فقرات می‌شود.

وی ادامه داد: وضعیت گرفتن گوشی،‌ تبلت، لپ‌تاپ باید به‌گونه‌ای باشد که کمترین فشار را به مهره‌های گردن وارد کند، ‌به‌گونه‌ای که سرخم نشود و در حالت طبیعی خود قرار بگیرد.

رضوی خاطرنشان کرد: اگر سر به‌طور مستمر خم شود، به مهره‌های گردن فشار وارد و پیچ ‌مهره‌ای و تغییر فرم ایجاد می‌شود؛ با توجه به این‌که تعداد زیادی از دانش آموزان در سن نوجوانی و رشد هستند، ‌این تغییرات ممکن است مداوم بماند و اثر طولانی مدت داشته باشد.

به گفته وی، گرفتن گوشی در دست به‌صورت مستمر و بیش از ۱۵ دقیقه، فشار به عضلات مچ و بازو وارد می‌کند؛ بنابراین با استفاده صحیح از این وسایل مشکلات نیز کاهش می‌یابد.

وی گفت: میزهایی که برای دانش آموزان طراحی می‌شود باید شیب مناسب داشته باشد و وقتی لپ‌تاپ و تب لت روی میز قرار می‌گیرد در زاویه مناسب با فاصله ۳۰ تا ۵۰ سانتی‌متری برای دانش آموزان قابل رویت باشد تا بدون این‌که گردن خم شود و یا وضعیت بدن در حالت نامناسب قرار گیرد، دانش آموزان مطالعه کنند.

کارشناس مرکز بهداشت قم افزود: با توجه به این‌که معلمان برای هر یک ساعت تدریس، یک ربع استراحت در نظر گرفته‌اند، والدین نباید اجازه دهند فرزندانشان در زمان استراحت با رایانه و سایر وسایل الکتریکی بازی کنند، بلکه باید از این فرصت برای تغییر وضعیت، ورزش کششی و یا تغذیه استفاده شود.

وی به والدین توصیه کرد: ضمن این‌که امکانات لازم را برای دانش آموزان در نظر می‌گیرند،‌ نظارت کافی بر زمان‌های استراحت دانش آموزان داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: معلمان به ازای هر یک ساعت ۱۵ دقیقه برای دانش آموزان استراحت در نظر گرفته‌اند و بهتر است زمان یک ساعت به ۴۵ دقیقه کاهش یابد.

رضوی با بیان این‌که درصد زیادی از مطالعه باید از طریق کتاب صورت گیرد، افزود: با توجه به گذشته ۲ ماه از زمان آغاز مدارس و استفاده مداوم دانش آموزان از وسایل الکتریکی، توصیه می‌شود بینایی دانش آموزان سنجش شود.

وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل‌توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد،  ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار