مروری بر روزنامه های امروز 27 مرداد ماه،
سخنرانی دیروز رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل بیت(ع) . سخنان وزیر اقتصاد پیرامون مصیبت های شب پرداخت یارانه از موضوعات مهم روزنامه های امروز بوده است. همچنین سفر وزیر امور خارجه کشورمان به روسیه نیز در کانون توجه روزنامه های امروز بوده است.
کد خبر: ۷۸۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲ 18 August 2015
سخنرانی دیروز رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل بیت(ع) . سخنان وزیر اقتصاد پیرامون مصیبت های شب پرداخت یارانه از موضوعات مهم روزنامه های امروز بوده است. همچنین سفر وزیر امور خارجه کشورمان به روسیه نیز در کانون توجه روزنامه های امروز بوده است.

در ادامه می‌توانید روایت تابناک گیلان از مهم‌ترین مطالب روزنامه‌های سهه شنبه 27 مرداد ماه را مرور کنید.

«روزنامه آرمان» در ستون یادداشت های امروز خود به قلم صادق زیباکلام با تیتر «احمدی‌نژاد به جای مناظره، یک کلمه پاسخ دهد» می نویسد: « رئیس‌جمهور سابق همچنان رفتارهای دوره ریاست‌جمهوری خود را فراموش نکرده است. او هنوز هم دنبال مخالف‌خوانی است. دولتش را پاک‌ترین دولت معرفی می‌کند و حتی حاضر نیست درباره اقدامات دولتمردانش یک کلمه پاسخگو باشد. گویی در دوره ایشان اصلا خطایی صورت نگرفته و همه چیز بر محور صواب و قانون پیش می‌رفته است. آقای احمدی‌نژاد از آقای روحانی درخواست مناظره کرده و علیه معاون رئیس‌جمهورش طرح شکایت می‌کند. آقای احمدی‌نژاد همه این کارها را انجام می‌دهد اما یک جمله یا یک خط در خصوص هشت سال خود که قدرت اجرایی را در دست داشته حرف نمی‌زند. دوران ریاست‌جمهوری او درست برعکس ریاست‌جمهوری آقای روحانی یا رئیس دولت اصلاحات بوده و احمدی‌نژاد مجبور نبود دست به عصا راه برود و اصطلاحا هوای اصولگرایان را داشته باشد چراکه حداقل در شش سال اول ریاست جمهوری‌اش به طور کامل از حمایت اصولگرایان برخوردار بود. ای کاش به جای اینکه آقای احمدی‌نژاد که هر روز به شکلی سعی می‌کند خود را در رسانه‌ها، مطبوعات و... مطرح کند کمی به پاسخگویی در قبال سیاست‌هایی که در آن هشت‌سال اجرا کرده پاسخ دهد. این روزها برای اولین بار مطرح می‌شود که توافق هسته‌ای وین باید به مجلس برود و در آنجا نمایندگان به آن نظر دهند. شاید اگر یک نفر با این مساله مواجه شود بپرسد مگر ایران تازه دست به فعالیت هسته‌ای زده است. ایران حداقل 12سال در خصوص برنامه هسته‌ای خود با غرب مناقشه داشته است. چگونه است نمایندگان اکنون خواهان ورود به مساله هسته‌ای هستند؟ چرا نمایندگان در 12سال گذشته هیچ ورودی به این مساله نداشته‌اند؟ ایضا باید از نمایندگان مجلس پرسید وقتی وضع کشور چنان اداره می‌شد که امروز شاهد آثار و تبعات‌ آن هستیم شما کجا بودید؟».


«روزنامه آفتاب یزد» در گزارشی به سخنان اخیر معاون اول رئیس جمهور می پردازد و به نقل از جهانگیری با تیتر «الفبای اقتصاد را نمی دانند اما دولت را به چالش می کشانند» می نویسد: «اسحاق جهانگیری با اشاره به اینکه این دوره یک دوره استثنایی است و باید مدیریت شود، افزود: مدیریت این دوران کار سختی است و از این مرحله به زودی وارد یک دوره توافق در ورود کالا می‌شویم. از این رو اینگونه نیست که برخی کشورها بخواهند کالای خود را وارد کشور کنند و هر چه می‌توانند پول کشور را جمع کنند بروند. وی با تاکید بر اینکه به هیاهوی کشوری مانند آمریکا توجه نداریم، تصریح کرد: آمریکایی‌ها بدانند وقتی درباره مذکرات و توافقات انجام شده، کار نادرستی انجام دهند دیگر کسی با آنها مذاکره نخواهد کرد.


معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه مدار و محور اقتصاد کشور باید بخش خصوصی باشد و دولت نباید بی‌جا وارد مسائل اقتصادی شود، گفت: باید در مسائل اقتصادی رقابت حرف آخر را بزند و من به دوستان بخش خصوصی می‌گویم که هرچند در تحریم با سود 25 درصد هزینه می‌کنید ولی باید کالایی تولید کنیم که از لحاظ کمیت و کیفیت به اندازه رقابت با تولیدات کشورهای دنیا باشد. وی افزود: صنعت کوچک و متوسط ما باید شرکای مشابه خود را در سطح بین‌المللی پیدا کند و وارد کار شود. جهانگیری خاطرنشان کرد: برخی افراد از الفبای اقتصاد هیچ نمی‌دانند و دولت را به چالش می‌کشند در صورتی که هیچ جایگاه علمی و اقتصادی ندارند. جهانگیری با بیان اینکه منتقدان، واژه اقتصاد مقاومتی را فقط با داده‌های ذهنی خودشان تفسیر نکنند، گفت که اقتصاد ایران جزو 20 اقتصاد بزرگ دنیا محسوب می‌شود و بیش از 1400 میلیارد دلار ارزش اقتصادی این کشور است.»


«روزنامه اعتماد »در گزارش نخست خود با عنوان «مصیبت شب یارانه» به سخنان اخیر وزیر اقتصاد پرداخته است. علی طیب نیا اعلام کرده بود هر ماه باید ٣ هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان یارانه پرداخت‌ کنیم و شب‌هايي كه قرار است يارانه واريز شود، شب مصيبت دولت است‌. اعتماد در ادامه این گزارش می نویسد: «يارانه نقدي مرداد ماه در حالي شب گذشته به حساب‌ها واريز شد كه دولت باز هم تعدادي از دريافت‌كنندگان را از ليست حذف كرده است. حذف پردرآمدها كه از ماه دوم سال با متوقف كردن پرداخت براي ٢٠٠ هزار نفر آغاز شد همچنان در دستور كار قرار داشته و گويا دولت هر ماه تعدادي را شناسايي و به ليست حذف شده‌ها اضافه مي‌كند و در مقابل هم به معترضان اعلام مي‌كند كه مي‌توانند با ثبت اعتراض خود در سايت دوباره يارانه خود و خانواده‌شان را برقرار كنند. از آنجا كه طرح خودانصرافي انجام شده در سال گذشته نشان داد ٧٦ ميليون نفر از جمعيت كشور خواهان دريافت يارانه هستند، به نظر مي‌رسد تمام حذف شده‌ها با ثبت اعتراض‌شان دوباره به جمع يارانه‌بگيران مي‌پيوندند و فقط هر ماه دولت دور باطل حذف و اضافه را انجام مي‌دهد.

در اين ميان گويا اعلام تعداد حذف شده‌ها جزو اطلاعات محرمانه است چراكه همه مسئولان از عنوان كردن اين آمار طفره مي‌روند. اين ماجرا را مي‌توان حتي از صحبت‌هاي علي طيب‌نيا وزير اقتصاد نيز برداشت كرد. وزير اقتصاد با حضور در جمع خبرنگاران بار مالي يارانه‌ها را هر ماه سه هزار و چند ميليارد تومان اعلام كرد تا از روي رقم دقيق واريزي كه او اعلام مي‌كند نتوان تعداد حذف شده‌ها از ليست دريافت‌كنندگان را محاسبه كرد. از ابتداي سال مشخص بود كه براي پرداخت يارانه، دولت با ١٢ هزار ميليارد تومان كسري مواجه است. براي جبران اين كسري مجلس پيشنهاد داد شش ميليون نفر از دريافت‌كنندگان يارانه كه جزو پردرآمدها محسوب مي‌شوند از ليست حذف شوند و به اين ترتيب منابع و مصارف يارانه‌ها با هم جور دربيايد. هرچند اين يك تكليف قانوني بود اما دولت به دليل تبعاتي كه اين حذف در پي داشت تا ماه دوم از سال اجراي اين تكليف را به تعويق انداخت و وقتي هم كه پروژه حذف عملياتي شد، پردرآمدها در گام نخست ٢٠٠ هزار تا ٤٠٠ هزار نفر عنوان شدند كه بخشي از اين

حذف شده‌ها نيز با اعتراض به حذف دوباره به ليست بازگشتند. اگرچه خبر حذف تعدادي از يارانه‌بگيران از سوي دولت اعلام شد اما اين خبرها بدون اطلاعات دقيق و با اعداد و ارقام متفاوت بود. در برخي خبرها از حذف ٢٠٠هزار نفر صحبت شد يا به گفته غلامرضا كاتب، سخنگوي كميسيون برنامه و بودجه مجلس دولت در خرداد ماه از حذف ٤٠٠ هزار نفر خبر داده بود، اما از همين تعداد حذف شده نيز به دليل اعتراضات بالا، تعدادي دوباره به ليست دريافت‌كنندگان بازگردانده شدند».


«روزنامه کیهان» در تیتر یک خود به سخنان مهم دیروز رهبر انقلاب پرداخته و در گزارشی با تیتر «هشدار صریح رهبر انقلاب درباره هدف آمریکا» می نویسد: «رهبر معظم انقلاب در دیدار علما، صاحب‌نظران و میهمانان اجلاس مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام و اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی تاکید کردند: نقشه‌ نظام سلطه در منطقه بر دو پایه‌ ایجاد اختلاف و نفوذ استوار است که باید با نقشه‌های صحیح هجومی و دفاعی به مبارزه‌ هوشیارانه و بی‌وقفه با آن پرداخت.»

همچنین سعدااله زارعی در ستون یادداشت روز کیهان در مقاله ای با تیتر «امریکا و ایران، مهار منطفه ای با کمک ویژه داخلی» نوشته:« «حل و فصل مسائل با ایران» در ادبیات آمریکایی‌ها به معنای تلاش برای تأمین منافع و معیارهای آمریکایی در آن دسته از موضوعاتی است که مقامات واشنگتن علیرغم تلاش‌های گسترده تاکنون نتوانسته‌اند به سرانجام مورد نظر دست یابند اما در ایران و بخصوص از سوی یک طیف خاص اینطور وانمود شده است که آنچه آمریکایی‌ها درباره «حل و فصل مسایل با ایران» می‌گویند اولاً به معنای آغاز یک رویکرد جدید است و ثانیاً بر مبنای تمایل به تفاهم دو جانبه و پذیرش موجودیتی بنام جمهوری اسلامی از سوی آمریکایی‌هاست. در واقع اگر به اظهار نظرات مقامات آمریکایی و بعضی از مقامات ایرانی و نیز به مباحث ظاهراً کارشناسی که طیف‌های نزدیک به دولت آمریکا و افرادی از طیف‌های نزدیک به دولت ایران نظر بیاندازیم، در می‌یابیم که این اظهارات در واژگان «حل و فصل مسایل» مشترک است ولی در مفهوم، رویکرد و نتایج 180 درجه‌ای با یکدیگر دارند!.....

واقعیت این است که آمریکا با این نظام که بر پایه قدرت اجتماعی و مشروعیت دینی - انقلابی استوار است و با سلطه و سیطره غرب بر ایران مخالف است، مشکل دارد نه فقط با آنچه دولت‌ها و یا جنبش‌های همگرا با ایران در منطقه انجام می‌دهند که البته آنها هم کاملا با منطق منافع ملی این دولت‌ها و جنبش‌ها تطبیق می‌کند. آمریکایی‌ها معتقدند راه حل و فصل مسایل آمریکا با عراق، سوریه، یمن، لبنان، فلسطین و ملت‌های قیام کرده‌ای از نظیر ملت بحرین در حل و فصل در تهران است یعنی این غلبه باید از طریق غلبه بر تهران صورت گیرد. بدین جهت آمریکایی‌ها روی داشتن روابط دیپلماتیک با ایران و اگر نتوانند داشتن دفتر حافظ منافع تاکید زیاد دارند و وزیر خارجه آمریکا برای تحقق آن هر روز با وزیر خارجه ایران تماس می‌گیرد این تماس‌ها برای تفاهم با ایران نیست برای داشتن یک رابطه سیاسی معمولی و داشتن امکان تماس با مقامات ایران نیست. این نیاز علی‌القاعده باید در یک سال اخیر که انواعی از نامه‌نگاری‌ها، دیدارهای دوجانبه حضوری، تماس تلفنی و... بین مقامات قوه مجریه دو طرف صورت گرفته است، کاهش پیدا کرده باشد ولی تلاش هر روزه آمریکا نشان می‌دهد که برای آنان مسئله اینگونه تماس‌ها نیست. یک دلیل مهم دیگر این است که درست همزمان با تماس‌های مکرر آمریکایی‌ها با مقامات وزارت‌خارجه ایران ما شاهد انواعی از ائتلاف‌سازی‌های منطقه‌ای آمریکا علیه ایران هستیم در همین دو هفته اخیر لااقل سه سند مهم امنیتی منطقه‌ای از سوی آمریکایی‌ها نگاشته شده و به امضای طرف‌هایی هم رسیده است و در هر سه این سند «اقدام مشترک برای مهار قدرت ایران» مورد توجه خاص قرار گرفته است. آیا می‌توان پذیرفت که هدف آمریکا از «بازگشت به ایران» پیگیری منافع مشترک است و اشکالی ندارد؟

آمریکایی‌ها در ادبیات ضدایرانی که در سطوح بین‌المللی و منطقه‌ای علیه ایران به راه انداخته‌اند در داخل ایران هم برای خود مخاطبانی در دو سطح رسمی و غیررسمی (نخبگان) تعریف کرده‌اند و می‌گویند بدون تبادل کمک‌های دوجانبه، «مهار ایران» انجام نخواهد گرفت».


«روزنامه ایران» نیز در گزارشی به سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به روسیه اشاره می کند و در این گزارش با تیتر «توافق هسته‌ای در کرملین» می نویسد: «وزیر امور خارجه دیروز (دوشنبه) در ادامه سفرهای منطقه‌ای خود راهی روسیه شد تا با مقامات بلندپایه این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کند.

محمدجواد ظریف در حالی رایزنی‌های فشرده با مقامات کشورهای مختلف منطقه از جمله روسیه را در دستور کار خود قرار داده است که ایران بعد از پایان مناقشه هسته‌ای با قدرت‌های بزرگ جهان، خواهان وسعت بخشیدن به همکاری‌های دوجانبه و حل و فصل بحران‌های پیچیده منطقه از جمله سوریه از طریق پیگیری طرح‌های مشترک با کشورهای مهم و تأثیرگذار منطقه است که روسیه یکی از همین دست کشورها به حساب می‌آید. مقامات دیپلماتیک تهران ـ مسکو در ملاقات با یکدیگر علاوه بر گفت‌و‌گو درباره مسائل منطقه به مجموعه تفاهماتی درخصوص همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و هسته‌ای دست یافتند».

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار