برخی کودکان از سنین پایین علاقه مند به اینترنت و فضای مجازی می شوند و روزانه ساعات زیادی را صرف سرگرم شدن با این دنیای مجازی می کنند غافل از این که چه آسیب ها و پیامدهایی متوجه آنان است.
کد خبر: ۷۴۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰ 09 August 2015
به گزارش تابناک خراسان رضوی به نقل از پایگاه خبری پلیس، اعتیاد به اینترنت در اکثر کشورها به عنوان یک نابهنجاری شناخته شده است و در این راستا مراکز توانبخشی نیز ایجاد شده که برای بهبود مردم فعالیت می کنند.

اینترنت یکی از نوآورانه ترین اختراعات برای انسان است و در تمام قسمت های زندگی از اقتصاد و جامعه گرفته تا سلامت، معنویت و … حضور دارد. در خط مقدم مزایای این تکنولوژی، آثار آن بر حوزه آموزش مدنظر قرار دارد. دانش آموزان و دانشجویان هم اکنون به مقالات پژوهشی متعددی دسترسی دارند، علاوه بر این که آخرین به روزرسانی ها در حوزه علم و تکنولوژی را نیز در اختیار دارند لیکن همانطور که آن ها می گویند به دنبال قدرت زیاد، مسئولیت های بزرگ نیز می آیند از این رو اینترنت چالش های جدیدی را در برابر جوامع قرار داده و بیشترین اثر سوء خود را متوجه کودکان کرده است.

غم انگیزترین بخش ماجرا این است که بخش بزرگی از معتادان اینترنتی جوانان هستند که به طور ویژه در معرض عوارض جانبی این اعتیاد نیز قرار دارند. همانطور که عنوان شد در این گونه مباحث همواره آثار مثبت و منفی اینترنت مورد توجه قرار داشته است اما در مطلب حاضر تنها بر جنبه های منفی اینترنت متمرکز شده ایم.

مطالعات انجام شده در رابطه با این وضعیت طی مرحله مقدماتی مشخص کرده است کودکانی که بیشتر وقت خود را با اشتیاق در اینترنت سپری می کنند از تمام فعالیت ها به دور مانده و خود را در دنیای مجازی غوطه ور می کنند. مطالعات طی سال ها نشان داده اکثر افرادی که از اعتیاد به اینترنت رنج می برند بزرگسالان هستند که به راحتی برای هر چیز آماده در فضای اینترنت وسوسه می شوند.

کاهش فعالیت‌های فیزیکی

بازی های بی شماری در فضای اینترنت وجود دارد که اکثر کودکان را از فعالیت های بیرون خانه باز می دارد. در غیاب فعالیت های فیزیکی، کودکان به راحتی طعمه بسیاری از بیماری های مرتبط با سبک زندگی ماشینی می شوند.

بیماری هایی مانند چاقی و عدم رشد مهارت های فردی

علاوه بر این ها، نشستن مداوم در مقابل کامپیوتر موجب آسیب بینایی و فشار فیزیکی بر گردن و شانه ها می شود. تکامل کودکان در تعامل با فاکتورهای مذکور عواقبی را ایجاد خواهد کرد که در تمام طول زندگی همراه آن ها خواهد بود.

آسیب پذیری نسبت به جرایم اینترنتی

اینترنت مسیری سهل برای عناصر بی پروا به شمار میرود که درصدد تماس با کودکان هستند و این مسائل در نهایت موجب افزایش آدم ربایی و سرقت هویت اشخاص شده است. حدود 60 درصد از نوجوانان در آمریکا به پیام غریبه ها در اینترنت پاسخ می دهند که این نوع رفتار بسیار خطرناک است و فرزندان را در برابر جرایم فضای مجازی آسیب پذیر کرده است.

موارد مطرح شده، چالش های جدیدی را در برابر آموزگاران و والدین قرار داده است. با توجه به پیش زمینه های مختلف، تهیه قوانینی را برای مقابله با این چالش می توان مطالبه کرد. با این حال، ما بر این باوریم که به جای ساخت یک تابو از اینترنت باید فرزندان خود را آموزش دهیم تا از اینترنت در راستای مصالح خود بهره برداری کنند. به والدین نیز قابل گوشزد است که هنگام استفاده از اینترنت با فرزندان خود باشند و در صورت امکان یک بازه زمانی مجاز را برای استفاده از فضای مجازی تعریف کنند. قرار دادن رایانه در اتاق نشیمن به جای اتاق کودک نیز می تواند مانعی برای دسترسی آن ها به بخش های نامناسب اینترنت باشد همچنین بسیار مهم است که والدین دائما با فرزندان خود صحبت کنند چراکه اگر گفت و گو میان ما نباشد در واقع آن ها را برای یافتن پاسخ های موثق به سمت دوستان و اینترنت سوق داده ایم.

اگرچه این مطلب بر آثار منفی اینترنت متمرکز شده بود اما این بدان مفهوم نیست که ما از اهمیت حضور اینترنت در زندگی روزانه غافل مانده ایم. این مقاله برای آگاهی مخاطب نوشته شده و شما آن را در اینترنت مطالعه می کنید که این خود بخشی از استفاده مفید اینترنتی به شمار می رود. در نهایت تصمیم گیری بر عهده ما است که تکنولوژی را برای زندگی به خدمت بگیریم یا این که به دنبال افزایش خشونت باشیم. کودکان به اندازه کافی برای درک این مسئله بالغ نیستند اما ما به عنوان والدین، آموزگاران و سرپرستان باید اطمینان حاصل کنیم که رفتار خوب را به فرزندانمان می آموزیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار