مدیر کل اداره راه و شهرسازی یزد از افتتاح هفت هزار و ۶۰ واحد مسکن مهر تا پایان سال و انجام اقدامات عمراني لازم برای اجرای طرح مطالعاتی بافت‌های فرسوده در استان خبر داد.
کد خبر: ۶۷۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴ 27 July 2015
به گزارش تابناک یزد،، "غلامرضا رضایی" ضمن اعلام این خبر گفت: از مجموع  ۲۲ هزار و ۴۶ واحد مسکن مهر در استان يزد، سه هزار و ۷۴۵ واحد مربوط به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر است.

وي افزود: بیش از ۹ هزار واحد در سال ۹۱ و بیش از پنج هزار واحد در سال ۹۲ افتتاح شده است که هفت هزار و ۶۰ واحد باقی مانده نيز تا پایان سال ۹۴ آماده بهره برداری خواهد شد.

رضايي در ادامه با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی بافت‌های فرسوده در استان، هدف از اجرای هرچه سریع‌تر طرح مطالعاتی بافت‌های فرسوده در استان را ارتقای زندگی و بسط عدالت اجتماعی شهروندان به ویژه ساکنان بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری دانست.

به گفته وي، سه محور سیاست‌گذاری، ظرفیت‌سازی و مدیریت اقدامات اجرایی از مجموعه اقدامات در زمینه احیا و بهسازی بافت‌های هدف بازآفرینی شهری به شمار می‌رود.

وی همچنین تشکیل کارگروه و کمیسیون‌های تخصصی، انجام پژوهش‌های مرتبط با موضوع بازآفرینی شهری در محلات، تشکیل جلسات متعدد کمیسیون ماده ۵، تهیه و تصویب اسناد راهبردی هدایت توسعه شهری و ابلاغ و پیگیری دستورالعمل‌های اجرایی مرتبط با بافت هدف بازآفرین شهری را از مهمترین اقدامات در زمینه سیاست‌گذاری دانست.

رضایی همچنين مهم‌ترین اقدامات انجام شده براي ظرفیت‌سازی را هدایت برنامه‌های عملیاتی و بازآفرینی شهری در شهرهای استان، نهادسازي و كمك به راه‌اندازي دفاتر خدمات نوسازي محلات، حمايت از تشكل‌هاي مردمي، ظرفيت‌سازي و بسترسازي اداري از طريق راه‌اندازي ستادهاي استاني و شهرستاني، انعقاد و اجراي تفاهم‌نامه همكاري مشترك با نهادها و عوامل دخيل، عقد تفاهم‌نامه مشترك با انجمن صنفي انبوه‌سازان مسكن و ساختمان، حمايت از پايان‌نامه‌هاي دانشجويي مرتبط با موضوع، برنامه‌ريزي و مشاركت در برگزاري نشست‌هاي تخصصي و برگزاري دوره‌هاي آموزشي مرتبط با ساكنان،حرفه‌مندان و مسئولان نام برد.

این مقام مسئول درباره مهمترین اقدامات اجرایی در حوزه بازآفرینی محلات هدف نيز اظهار کرد: مدیریت انجام شده تاکنون در این حوزه شامل اعطاي تسهيلات مالي و اعتباري و حمايتي براي جلب مشاركت مردمي، الگوسازي مسكن و تعريف طر‌هاي الگو با هدف ارتقای كيفيت، همكاري در مرمت و بهره‌برداري مجرد از ساختمان‌هاي ارزشمند و تاريخي، همكاري در مرمت و بهسازي مجموعه‌هاي فضاهاي شهري، مشاركت در ساخت و توسعه خدمات و زيرساخت‌هاي شهري و تملك زمين و اقدامات حقوقي با هدف بهبود وضعيت كالبدي بافت‌هاي تاريخي بوده است.

وی درباره وضعيت حاشيه نشينی در استان هم بیان کرد: گسترش نامتناسب جمعیت و رشد کالبدی شهرها با عدم تأمین مسکن مناسب  توأم با خدمات پایه مورد نیاز برای گروه‌های کم درآمد از مهم ترین مشکلات موجود در این بخش به شمار می‌رود.

مدير كل راه و شهرسازي استان با اشاره به طرح مطالعاتي شناسايي سكونتگاه‌هاي غيررسمي در يزد و ميبد، گفت: سه محله از شهر يزد كه شامل محلات اسكان(جاده فرودگاه)، حسن آباد و كشتارگاه بوده و سه محله از شهر ميبد كه در آن قسمتي از شهيديه،‌ محله ميبد بالا و ميبد پايين است، به عنوان محلات داراي اولويت اقدام در این طرح معرفي شدند.

وي اضافه کرد: در مجموع مساحت اين محلات بالغ بر یک هزار و ۴۰ هكتار است كه داراي جمعيتي معادل ۲۸ هزار و ۱۳۸ نفر و تعداد هفت هزار و ۴۰۴ خانوار مي‌باشند ولي اين سكونتگاه‌ها از نظر وضعيت معابر و ساخت و ساز و وضعيت خدمات شهري مانند شبكه آبرساني و فاضلاب،داراي مسأله و مشكل هستند.

رضایی افزود: از مهمترين اقدامات انجام شده تصويب طرح‌هاي ساماندهي سكونتگاه‌هاي غيررسمي شهرهاي يزد و ميبد در ستاد توانمندسازي بوده كه به مراجع و دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط در استان نيز ابلاغ شده است.

وی در تشریح سخنان خود گفت: در سال جاري اين اداره كل با هماهنگي شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري اقدام به ساخت خانه بهداشت در محله اسكان کرده كه عمليات عمراني آن در حال اجراست و پس از تكميل به دستگاه بهره‌بردار واگذار مي‌شود.

 رضایی برای جلوگیری از گسترش اين نوع سكونتگاه‌ها اقداماتی از قبیل آموزش،‌ آگاهي و اطلاع رساني را ضروري دانست و در پايان خاطرنشان كرد: پیشنهاد می‌شود که برای رشد كيفي محلات موسوم به سكونتگاه‌هاي غير رسمي و ارتقای منزلت اجتماعي ساكنان اين محلات ضمن تخصيص اعتبارات مناسب ملي و استاني برای افزايش ميزان خدمات شهري در اين مناطق،‌ نسبت به اتخاذ سياست‌هاي تشويقي برای مشاركت ساكنان در برنامه‌هاي عمراني و اجتماعي و فرهنگي نيز مجوز اقدام صادر شود.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار