فرماندار ابركوه نرخ 14 درصدي بيكاري در اين شهرستان را نگران‌كننده خواند و ابراز اميدواري كرد با عملياتي شدن طرح‌هاي مصوب كارگروه اشتغال تا پايان سال، بيكاري در اين شهرستان كاهش قابل ملاحظه‌اي داشته باشد.
کد خبر: ۶۳۷۵۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۰ 31 July 2018

«محمد کاظمی نسب» در جمع خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دولت در اين شهرستان، موضوع اشتغال را یکی از برنامه‌های جدی دولت در سال جاري ذكر و تأکید کرد: نرخ بیکاری14.01 درصد در ابرکوه براساس سرشماری سال 95 که 60 درصد از آن را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شامل مي‌شوند،‌ بسیار نگران کننده است .

وي یادآور شد: در همین راستا دولت چند بسته پیشنهادی را برای متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغالزايي ارائه کرده است که از آن جمله مي‌توان به امضاء تفاهم‌نامه بین معاونت مناطق محروم دفتر ریاست جمهوری با بانک سینا و بنیاد علوی، تفاهم‌نامه بین بانک پارسیان و معاونت مناطق محروم دفتر ریاست جمهوری و بنیاد علوی، اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی و عشایری، اشاره كرد.

كاظمي‌نسب با اشاره به برگزاری 40 کمیته فنی و 18 کارگروه اشتغال از ابتدای دی‌ماه تاکنون برای بررسی طرح‌های پیشنهادی در اين شهرستان، گفت: در حوزه اشتغال پایدار روستایی از 650 طرح دریافتی، 537 مورد آن با پیش‌بینی 1072 نفر فرصت شغلي و اعتبار 83 میلیارد تومان در شهرستان مصوب شد.

وی افزود: از مجموع طرح‌های فوق 262 مورد آن در کارگروه استاني با پیش‌بینی اشتغال 592 نفر و اعتبار بیش از 47 میلیارد تومانی، مصوبه نهایی را اخذ و به بانک‌های عامل معرفی شدند ولي در در مرحله بانک تاكنون 35 درصد از اين تسهيلات بر طبق سهمیه‌‌ شهرستان پرداخت شده است .

کاظمی نسب با تأکید بر این که انتظار می‌رود تا پایان سال کلیه طرح‌ها عملیاتی و بخش عمده‌ای از نرخ بیکاری شهرستان از اين طريق کاهش یابد، عنوان کرد: از تعداد 21 طرح اشتغال فراگیر نیز 11 طرح تأیید و با پیش‌بینی اشتغال‌زایی 152 نفری با اعتبار 11 میلیارد و 40 میلیون تومان مصوبه نهایی استان را اخذ کرده است .

اشتغال 8000 ابركوهي در صنعت و كشاورزي

فرماندار ابركوه در ادامه نيز اظهار كرد: در بخش تولید سالانه در شهرستان ابرکوه 42 نوع محصول در حوزه صنعتی، معدنی، صنایع‌دستی، کشاورزی و صنایع دامی تولید می‌شود که 12 مورد آن به سایر کشورهای دنیا صادر می‌شود .

وی تصریح کرد: بالاترین آمار ایجاد اشتغال در حوزه صنعت شهرستان مربوط به واحدهای کاشی و سرامیک، فولاد و سنگ‌های معدنی است که به ترتیب با میزان تولید سالانه 30 میلیون مترمربع، 450 هزار تن و يك‌هزار تن محصول توانسته‌اند برای 1050 نفر ايجاد شغل كنند.

كاظمي‌نسب سایر تولیدات بخش صنعت ابرکوه را شامل سنگ‌آهن، خاک صنعتی، فلدسپات، فرآورده‌های لبنی، ماشین‌آلات صنایع غذایی و بسته‌بندی، قند و نبات، انواع موزاییک و سنگ مصنوعی، انواع کالاهای خواب، کارتن‌های چندلایه و سنگ‌های ساختمانی، ذكر كرد.

وي ادامه داد: بتن آماده و محصولات بتنی، خوراک دام و مکمل خوراک دام، محصولات پلاستیکی، پلیمرهای صنعتی، ایزوگام، انواع طناب و قیطان و گاز اکسیژن از دیگر تولیدات صنعت ابرکوه است که در مجموع توانسته است 621 مورد اشتغال‌زایی را در اين بخش‌ها داشته باشد .

فرماندار عنوان کرد: در زمینه صنایع‌دستی نیز مواردی از جمله نمد، فرش دستباف، گیوه، چنته، تابلو چوبی، عروسک جلی و سفره خمیر نیز توسط فعالان این حوزه تولید و علاوه بر رونق صادرات در اين بخش، برای 36 نفر اشتغال‌زایی كرده است.

وي در ادامه سخنان خود بيان كرد: زردآلو، انار، پسته، آلوچه، گندم، جو، یونجه، زعفران، گوشت سفید، گوشت قرمز، تخم‌مرغ، شیر، عسل و آلایش‌های دامی از عمده محصولات حوزه كشاورزي و دامداري شهرستان ابركوه است كه سالانه به میزان 158 هزار و 972 تن تولید و موجبات اشتغال 7 هزار نفر را فراهم كرده است.

صدور مجوز طرح توسعه بیمارستان ابرکوه

كاظمي‌نسب مهم‌ترین مسائل اجتماعی ابركوه را نيز مربوط به حوزه درمان و بیمارستان شهرستان دانست و عنوان کرد: کلینیک تخصصی بیمارستان خاتم‌الانبیا سال گذشته با اعتبار 2.5 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید و فاز اول طرح توسعه بیمارستان نیز با اعتباری بالغ ‌بر 8 میلیارد تومان در حال انجام است كه اميدواريم در هفته دولت به بهره‌برداری برسد .

وي تصریح کرد: ارتقاء چارت بیمارستان از 32 به 96 تخت‌خوابی یکی از مواردی است که می‌تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را برطرف کند كه البته در همین راستا مجوزهای لازم اخذ شده و موضوع به ‌شدت توسط متولیان امر پیگیری می‌شود .

اجراي طرح‌هاي عمراني در صورت تزریق اعتبار

کاظمی‌نسب در ادامه به طرح‌‌های مهم عمرانی ابركوه نيز اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی طرح باند دوم کمربندی به طول 14 کیلومتر به اضافه دو تقاطع ورودی غیر هم‌سطح 15 دی از سمت یزد و تقاطع سمت استان فارس به ابرکوه از ابتدای سال با اعتباری بالغ ‌بر 40 میلیارد تومان آغاز شده و در صورت تزریق به موقع اعتبار تا مدت 18 ماهه قرارداد به پایان خواهد رسید .

وي از طرح راه اسفندآباد - صفاشهر به طول 20 کیلومتر با اعتبار 500 میلیون تومان به ‌عنوان یکی دیگر از طرح‌های مهم یاد کرد و گفت: تکمیل قطعه باقی ‌مانده از جاده ابرکوه خاتم حدفاصل هارونی تا چاه‌گیر به طول 19 کیلومتر با اعتبار 1.5 میلیارد تومانی نیز در مرحله عقد قرارداد است .

این مسئول همچنین از پایان مرحله مطالعاتی باند دوم حد فاصل گنبد عالی تا هارونی، آغاز فاز هفتم فاضلاب شهری با اعتبار 8.5 میلیارد تومان و بهره‌برداری از راه‌آهن تا پایان سال 98 در صورت تأمین اعتبار خبر داد .

فرماندار ابركوه در پايان نيز یادآور شد: در حوزه آب نیز پس از اجرای طرح خاموشی چاه‌های کشاورزی به ‌صورت دو سال متوالی و همچنین نصب کنتورهای هوشمند، برداشت آب از 5300 لیتر در ثانیه به 3500 لیتر در ثانیه کاهش یافته است .

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار