به گفته مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان همدان دو هزار و 500 نفر کودک زیر 6 سال در استان همدان مبتلا به سوء تغذیه بوده که در نقاط مختلف شهری و روستایی زندگی می‌کنند و خوشبختانه تحت پوشش کمیته امداد بوده و مورد حمایت قرار دارند.
کد خبر: ۵۷۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱ 05 July 2015
سوء تغذیه نوعی بیماری به‌شمار می‌آید که به علت مصرف ناکافی یا بیش از اندازه یک یا چند ماده غذایی بروز می‌کند.

به گزارش ایسنا، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مربوط به تغذیه قحطی و کمبود مواد غذایی لازم برای سوخت‌ و ساز بدن است. با این وجود سوءتغذیه در همه کشورهای جهان با نمودهای گوناگون چون چاقی، بدخوری و یا کم‌خوری دیده می‌شود.

دو هزار و500 کودک زیر 6 سال در همدان سوء تغذیه دارند

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان همدان از وجود دو هزار و 500 کودک مبتلا به سوءتغذیه تحت پوشش کمیته امداد استان خبر داد.

"علیرضا ابراهیمی" اظهار کرد: دو هزار و 500 نفر کودک زیر 6 سال در استان همدان مبتلا به سوء تغذیه بوده که در نقاط مختلف شهری و روستایی زندگی می‌کنند و خوشبختانه تحت پوشش کمیته امداد بوده و مورد حمایت قرار دارند.

وی افزود: این تعداد کودکان زیر 6 سال، ماهانه 60 هزار تومان بن کارت و یا کارت شارژ دریافت می‌کنند و با مراجعه به فروشگاه‌ها می‌توانند محصولات غذایی خریداری کنند.

وی تصریح کرد: خانواده‌های روستایی برای دریافت مبلغ 60 هزار تومان ویژه کودک مبتلا به سوء تغذیه ماهانه از کمیته امداد بن کارت دریافت می‌کنند اما افراد ساکن در مناطق شهری کارت شارژ در اختیار داشته و ماهانه با مراجعه به فروشگاه‌ها اقدام به خرید محصولات غذایی می‌کنند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجموعه کمیته امداد امام خمینی‌(ره)با 237 داروخانه، مرکز درمانی، درمانگاه و بیمارستان در استان همدان قرارداد داشته و به این ترتیب افراد تحت پوشش کمیته امداد از خدمات درمانی بهره‌مند می‌شوند.

والدین در زندگی برنامه‌ریزی داشته باشند

یک متخصص کودکان در استان همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: پیش از اینکه مشکلات مالی برای ابتلا کودکان زیر 6 سال به سوء تغذیه در جامعه قالب شود باید ابتدا فرهنگ برنامه‌ریزی برای زندگی ایجاد شده و هیچ زوجی بدون برنامه اقدام به زادآوری نکند.

دکتر "محمدصادق صبا" گفت: در صورتی‌که خانواده‌ها از نگرش و دانش لازم برخوردار باشند هیچ‌گاه کودکی مبتلا به سوء تغذیه نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: سوء تغذیه از نظر علمی تعریف خاص داشته و کودک زیر 6 سال در صورتی که کمبود آهن و یا ویتامین دی داشته باشد به اصطلاح عام گفته می‌شود که مبتلا به فقر آهن و فقر ویتامین دی است و این کودکان را نمی‌توان جزو کودکان مبتلا به سوء تغذیه دانست.

دکتر صبا خاطرنشان کرد: سوء تغذیه در تعریف علمی کمبود ریز مغذی‌ها و سایر ویتامین‌ها در بدن گفته شده که در مشاهدات روزمره کمتر کودکی مبتلا به سوء تغذیه دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: سوء تغذیه در تعریف علمی ارتباطی به فقر اقتصادی ندارد بلکه می‌تواند در خانواده‌های مرفه به علت بدخوری کودکان نیز دیده شود چرا که کودکان تمایل به خوردن غذاهای نامناسب داشته و به این ترتیب با پر شدن شکم خود دیگر جایی برای دریافت غذاهای اصلی نداشته و دچار سوء تغذیه می‌شوند و این موضوع در کودکان چاق بیشتر صدق می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر مادر باردار سوء تغذیه داشته باشد تاثیری بر کودکش نمی‌گذارد، گفت: تنها در مواردی سوء تغذیه مادر بر روی سلامت کودک اثر می‌گذارد که سوء تغذیه مادر بسیار شدید و حاد باشد.

امیدواریم خانواده‌ها بیشتر به تغذیه کودکان خود توجه کنند چه آن‌هایی که در رفاه مالی به سرمی‌برند و فرزندانشان به علت پرخوری و بدخوری دچار سوء تغذیه می‌شوند، چه خانواده‌هایی که از نظر مالی در وضعیت خوبی به سرنمی‌برند و بهتر است با آگاهی بیشتری اقدام به زادآوری کنند و به عبارتی کیفیت را فدای کمیت نکنند


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار