مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی خبرداد:
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی با بیان این‌که امسال در برنامه داریم تا 30درصد از مزارع نیشکر را به صورت سبز برداشت کنیم، گفت: پیش بینی می‌کنیم امسال حدود 750هزار تن نیشکر در این شرکت تولید شود و از این میزان بتوانیم حدود 80هزار تن شکر خام تولید کنیم.
کد خبر: ۵۴۰۹۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱ 19 December 2017
 گودرز مراد سلطانی در نشست خبری که امروز، 28 آذرماه در محل این شرکت برگزار شد، اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی یکی از شرکت‌های 7گانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است که در حد فاصل اراضی شهرستان شادگان و شهرستان کارون قرار گرفته است.
 
وی با بیان این‌که این شرکت 12هزار هکتار زمین در اختیار دارد که از این میزان حدود 11هزار هکتار آن قابل کشت است، افزود: این شرکت یک کارخانه تولید شکر دارد و عمده فعالیت در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی در بحث کشت نیشکر و تولید شکر خام است. شکر خام پس از تولید به واحدهای همجوار فرستاده و پس از تصفیه در بازار ارائه می‌شوند.
 
برداشت بیش از 400 هزار تن محصول نیشکر تا کنون
 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی تصریح کرد: امسال عملیات برداشت نیشکر 5 آبان ماه در اراضی زیر کشت شرکت آغاز شده است و تا کنون که بیش از 50 روز از عملیات برداشت می‌گذرد، توانسته‌ایم بیش از 400هزار تن نیشکر را از اراضی برداشت کنیم. از این میزان نیشکر برداشت شده نیز حدود 43هزار تن شکر و 13هزار تن ملاس تولید شده است.
 
سلطانی عنوان کرد: عملیات برداشت در اراضی زیر کشت همچنان ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌کنیم امسال حدود 750 هزار تن نیشکر در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی تولید شود و از این میزان بتوانیم حدود 80 هزار تن شکر خام تولید کنیم.
 
وی ادامه داد: اگر تولید حدود 80هزار تن شکر خام در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی محقق شود، رکوردی در این شرکت در مقایسه با سال‌های گذشته خواهد بود.
 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی بیان کرد: در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی حدود 1600نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و حدود 400 نفر نیز به صورت فصلی برای انجام عملیاتی مانند برداشت، کشت، آبیاری و... در این شرکت مشغول به کار می‌شوند.
 
بیش از 99درصد نیروها بومی خوزستان هستند
 
سلطانی گفت: بیش از 99درصد پرسنل شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی بومی خوزستان هستند و عمده آن‌ها نیز از مناطق حدفاصل شادگان تا اهواز جذب شده‌اند. حدود 200 نفر از پرسنل این شرکت مدارکی از مقطع لیسانس تا دکتری دارند و افرادی بسیار فنی و با دانش هستند.
 
وی اظهار کرد: از تکنولوژی روز دنیا در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی استفاده و بیشتر کارها به صورت دیجیتالی و الکترونیکی مدیریت می‌شود و این مساله تاثیر بسیار خوبی نیز در بحث تولید شرکت داشته است.
 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی در خصوص نحوه برداشت از سطح اراضی نیشکر عنوان کرد: برداشت در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی به صورت کاملا مکانیزه و توسط دروگرها انجام می‌شود. در این روش نی درو شده، پس از قطعه قطعه شدن در سبدی ریخته می‌شود و ماشین، سبد را به کارخانه حمل می‌کند.
 
سلطانی تصریح کرد: در مزارعی که برداشت به صورت ماشینی و یا حتی دستی صورت می‌گیرد، در دنیا معمول است که مزارع را آتش می‌زنند تا پس از سوختن شاخ و برگ نیشکرها، بتوان وارد مزرعه شد و عملیات برداشت را آغاز کرد.
 
وی گفت: در مزارع این شرکت نیز برداشت به صورت سوخته انجام می‌شد اما با توجه به مسایل زیست محیطی که پیش آمده، از سه یا چهار سال گذشته برنامه‌ریزی‌هایی انجام گرفت تا شرکت به سمت برداشت سبز برود.

برداشت سبز 30درصد از مزارع نیشکر در دستور کار

 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی اظهار کرد: در این زمینه برای امسال برنامه داریم تا 30درصد از مزارع نیشکر در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی به صورت سبز برداشت شود اما در مزارع پر پشت و یا مزارعی که در آن‌ها نیشکرها حالت خوابیده به خود گرفته‌اند امکان برداشت سبز و ورود ماشین وجود ندارد و باید به صورت سوخته برداشت انجام شود.
 
سلطانی عنوان کرد: در این شرکت تصفیه‌خانه فاضلاب بهداشتی و تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی وجود دارد که کار تصفیه این فاضلاب‌ها را انجام می‌دهند. تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی دو سال پیش با حضور خانم ابتکار -رییس سازمان حفاظت محیط زیست وقت- به بهره‌برداری رسید. در این زمینه کلیه پساب‌های صنعتی و بهداشتی شرکت پس از تصفیه وارد زهکش‌ها و محیط می‌شوند.
 
وی در خصوص فعالیت‌های اجتماعی انجام گرفته توسط شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی در منطقه گفت: اعتقاد داریم که در منطقه‌ای که در حال کار هستیم، اگر مشکلی به وجود می‌آید برای مردم منطقه است، پس اگر قرار باشد شرکت خیر و برکتی نیز داشته باشد باید برای مردم منطقه باشد.
 
سلطانی بیان کرد: در این زمینه علاوه بر این‌که سعی شده تا بیشتر نیروهای مورد نیاز شرکت از مردم منطقه جذب شوند، برنامه‌ریزی کردیم تا با هماهنگی شوراها و دهیارها نسبت به حل مسایل و مشکلات روستاییان منطقه اقدام کنیم.
 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی تصریح کرد: عمده فعالیت‌هایی که در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی صورت می‌گیرد، فعالیت‌های عمومی است که در بحث مدارس، مساجد، جاده‌ها، مخازن آب موردنیاز روستاییان و ... صورت می‌گیرد. این شرکت همه ایتام روستاهای اطراف خود را تحت پوشش قرار داده است و ماهانه به افراد مبالغی را پرداخت می‌کند.
 
تولید شکر امسال به حدود 80 هزار تن می‌رسد
 
سلطانی گفت: شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی تقریبا کلیه تعمیرات و نگهداری مدارس در روستاهای اطراف را، خود انجام می‌دهد. همچنین در سال جاری قرار است یک مدرسه با اعتبار 2.5میلیارد تومان با همکاری سازمان نوسازی مدارس در شادگان احداث شود.
 
وی ادامه داد: بیشتر جاده‌هایی که در منطقه وجود دارد و ماشین‌های شرکت در آن‌ها تردد می‌کنند توسط شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی ساخته شده‌اند تا علاوه بر ماشین آلات و پرسنل شرکت، مردم نیز بتوانند از این جاده‌ها استفاده و در آن‌ها تردد کنند.
 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی در خصوص عملکرد در واحد سطح شرکت عنوان کرد: زمانی که شرکت تحویل گرفته شد، عملکرد در سطح، 37تن نیشکر در هر هکتار بود اما امسال این میزان برای هر هکتار حدود 87 تن است و ممکن است حتی این عدد به 90تن در هر هکتار نیز برسد.
 
سلطانی اظهار کرد: زمانی که شرکت به مدیریت جدید تحویل داده شد، فقط 20 هزار تن شکر تولید می‌شد اما میزان تولید شکر در شرکت امسال به حدود 80 هزار تن می‌رسد که بیانگر رشد 4درصدی تولید شکر در شرکت است.
 
عملکرد در سطح از میانگین جهانی بالاتر است
فرسودگی ماشین آلات برداشت

 
وی افزود: عملکرد در سطح شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی از میانگین جهانی بالاتر است. همچنین ضریب استحصال شکر از نیشکر در گذشته کمتر از 10درصد بود اما این عدد اکنون بالای 11درصد است.
 
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی بیان کرد: با توجه به فرسوده شدن ماشین آلاتی که شرکت از آن‌ها در بحث برداشت استفاده می‌کند، باید کم کم به سوی برنامه‌ریزی برای خرید ماشین آلات جدید برویم تا بتوانیم با استفاده از ماشین آلات به روز نسبت به برداشت محصولات اقدام کنیم.
 
سلطانی خاطر نشان کرد: در بحث صنایع جانبی و صنایع تبدیلی قرار است تا یک شرکت به عنوان شرکت کاغذ سبز نسبت احداث یک واحد کاغذ سازی اقدام کند و باگاس تولید شده در شرکت‌های نیشکر منطقه را دریافت کند. این کارخانه کاغذ سازی با مشارکت بنیاد برکت و شرکت توسعه نیشکر احداث خواهد شد.
 
 
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار