رییس سازمان مدیریت بحران کشور:
اولین کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران غدیر 2 با حضور 180 نفر از مسوولان اجرایی شش استان شمال غرب کشور (دوشنبه) در تبریز آغاز شد.
کد خبر: ۴۵۱۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۳ 09 June 2015

مراسم افتتاحیه این کارگاه آموزشی با حضور معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور و استاندار آذربایجان شرقی در مرکز آموزش شرکت گاز استان برگزار شد.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور در این مراسم، گفت: این کارگاه آموزشی به مدت چهار روز برگزار می‌شود.

مرتضی اکبرپور، هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را دست‌یابی به وحدت فرماندهی، زبان مشترک، یکپارچگی و وحدت و همدلی در مواقع بحرانی و تلفیق دانش و تجربه در حوزه مدیریت بحران اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: این کارگاه، اولین کارگاه از هفت کارگاه مدیریت بحران است که پنج مورد از آن در استان‌ها و دو کارگاه در سطح ملی برگزار خواهد شد.

اکبرپور، رویکرد اولین کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران غدیر 2 را مدیریت زلزله عنوان کرد و گفت: 11 گام مقابله با حادثه زلزله شناسایی شده است که توسط اساتید مجرب در این کارگاه ارایه خواهد شد.

به گفته وی، اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان‌های قزوین، زنجان، گیلان، اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی در این کارگاه، آموزش‌های لازم در رابطه با مدیریت بحران را سپری می‌کنند.

تکیه بر تجربه و آموزش برای رویارویی با بحران ضروری است

معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام این که ایران جزو 10 کشور اول حادثه خیز جهان است، گفت: ضروری است با بهره گیری از علم و دانش و با تکیه بر تجربه و آموزش، برای رویارویی با بحران آماده شویم.

اسماعیل نجار در مراسم افتتاحیه اولین کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران غدیر 2 در تبریز، اظهار کرد: آگاهی، زمینه ساز توانایی است و کارگاه‌های آموزشی سازمان مدیریت بحران در راستای ارتقای آگاهی در سطح مسئولان استان ها، برگزار می شود.

وی با بیان این که وقوع زلزله مهمترین حادثه در حوزه مدیریت بحران است، گفت: به هیچ وجه نمی توانیم مانع وقوع زلزله شویم، ولی می توان با برنامه ریزی دقیق و مدیریت صحیح، خسارات ناشی از زلزله را کاهش داد، به عنوان مثال در زلزله منطقه ارسباران خسارات مالی و جانی زیادی به وجود آمد که ما از تجربیات این زلزله در زمان وقوع زلزله لرستان استفاده کردیم و باعث شد تلفات جانی بسیار کم شود.

نجار، بر استفاده از تجارت کشورهای پیشرو در زمینه مدیریت بحران تأکید کرد و افزود: کشور روسیه و ژاپن در زمینه مدیریت بحران عملکرد بسیار خوبی دارند و اکنون ساختمان های ژاپن در مقابل زلزله 8 ریشتر مقاوم هستند.

وی با اشاره به ضرورت مقاوم سازی ساختمان ها در مقابل زلزله، خاطرنشان کرد: کیفیت ساخت و ساز ها نسبت به گذشته در وضعیت بهتری قرار دارند، وجود مصالح با کیفیت و کارگر و مهندس ماهر مطالبه مردم از دولت است که باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور به نقش ویژه آگاهی مردم در کاهش خسارات ناشی از حوادث غیر مترقبه اشاره کرد و گفت: در زمان وقوع حادثه عضوی از خانواده که از حادثه جان سالم به در برده، نخستین فردی است که عملیات نجات را انجام می دهد و از این رو باید نحوه مقابله با حوادث را به مردم آموزش دهیم.

وی با بیان این که نا آگاهی و تصمیم اشتباه در زمان وقوع حادثه می تواند منجر به افزایش قابل توجه خسارات شود، یادآور شد: در زمان وقوع حادثه در مدرسه شین آباد تصمیم اشتباه معلم باعث افزایش خسارات شد.

نجار با بیان این که نجات جان انسان، نجات بشریت است، بیان کرد: گاهأ با تغییرات دولت و عوض شدن مدیران، برخی مدیران جدید آگاهی لازم برای مقابله حوادث غیر مترقبه را ندارند و از این رو ارایه آموزش در سطح مسئولان لازم است.

وی با بیان این که 520 شهر ایران با مشکل کم آبی مواجه هستند، گفت: مشکل کم آبی مشکل آنی نیست و نتیجه مدیریت اشتباه در طول چند سال گذشته بوده است، نمی توان گفت کم آبی بحران است و باید با مدیریت صحیح بر مشکلات کم آبی فایق آییم.

کمک به مردم در مواقع بحرانی نیازمند آموزش‌های لازم است

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر نقش آموزش در مقابله با حوادث غیرمترقبه و مدیریت بحران، اظهار داشت: کمک به مردم در مواقع بحرانی مستلزم آموزش‌های لازم است.

دکتر اسماعیل جبارزاده (دوشنبه) در مراسم افتتاحیه اولین کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران غدیر 2 در تبریز، با تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: آموزش با هدف خدمت به خلق خدا در چنین ایامی از عبادت‌های الهی است.

وی با اشاره به زلزله ارسباران در سال 91، گفت: هیچ کس در آذربایجان شرقی وقوع این حادثه را پیش‌بینی نمی‌کرد و این نشان می‌دهد که هر لحظه باید آماده مقابله با حوادث غیرمترقبه باشیم.

دکتر جبارزاده با بیان این که اکثر مناطق کشور مستعد بروز زلزله و سایر حوادث غیرمترقبه هستند، افزود: کمک به مردم در مواقع بحرانی بدون سپری کردن آموزش‌های لازم امکان‌پذیر نیست و آموزش، اساس کارهاست.

استاندار آذربایجان شرقی آمادگی کامل و آموزش را از وظایف مسوولان اعلام کرد و گفت: اگر آموزش و تمرین نباشد مدیریت بحران در همان ساعات ابتدایی حادثه دچار مشکل می‌شود.

وی با اشاره به این که مدیریت بحران در برخی کشورها در سطح وزارتخانه است، افزود: نباید مدیریت بحران را به یک یا چند دستگاه خاص مانند استانداری و هلال احمر خلاصه کرد، بلکه همه دستگاه‌ها باید در ترکیب خود بخشی را برای مدیریت بحران اختصاص دهند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین به مسوولان اجرایی استان‌های شرکت‌کننده در این کارگاه خیرمقدم گفت و افزود: امیدوارم این دوره آموزشی توشه خوبی برای روزهای سخت باشد و ما همه تلاش خود را برای میزبانی شایسته به کار می‌گیریم.

وی همچنین از تمام کسانی که در جریان امدادرسانی به حادثه‌دیدگان زلزله ارسباران شبانه‌روزی فعالیت کردند قدردانی کرد.

اولین کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران غدیر 2 با حضور 180 نفر از مسوولان اجرایی استان‌های قزوین، زنجان، گیلان، اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی از صبح امروز به مدت چهار روز در مرکز آموزش شرکت گاز آذربایجان شرقی آغاز شد.

هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی دست‌یابی به وحدت فرماندهی، زبان مشترک، یکپارچگی و وحدت و همدلی در مواقع بحرانی و تلفیق دانش و تجربه در حوزه مدیریت بحران است.

اولین کارگاه آموزشی و تمرین ستاد مدیریت بحران غدیر ویژه شش استان شمال غرب کشور امروز (دوشنبه) در تبریز آغاز به کار کرد و تا روز پنج شنبه 21 خرداد ادامه می یابد.

/////////////////////////////////////

اجرای 250طرح پژوهشی با 30میلیارد ریال اعتباردرمرکز تحقیقات کشاورزی دیم کشور

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه گفت: 250 طرح تحقیقاتی با 30 میلیارد ریال اعتبار امسال در مناطق مختلف دیمی کشور از سوی محققان و کارشناسان این موسسه اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار تابناک ، دکتر عبدالعلی غفاری در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: این طرح ها در زمینه غلات (گندم و جو)، حبوبات (نخود، عدس)، دانه های روغنی (کلزا، آفتابگردان و گلرنگ) و علوفه با هدف شناسایی، اصلاح، افزایش محصول و معرفی ارقام جدید در 12 منطقه آب و هوایی استان های دیم خیز کشور اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه این مرکز 9 ایستگاه در استان های مختلف دارد، اظهار کرد: برخی از طرح ها در چند استان کشور به صورت همزمان اجرا می شود که با احتساب آن ها، تعداد طرح های مورد اجرا به حدود 500 طرح می رسد.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: این موسسه در دو دهه گذشته در بخش حبوبات، چهار رقم نخود با نام های هاشم، آرمان، آزاد و سارال و سه رقم عدس با نام های گچساران، کیمیا و پیله سوار معرفی کرده است.

دکتر غفاری، یادآوری کرد: امسال چهار رقم جدید شامل دو رقم گندم، یک رقم دانه روغنی و یک رقم نخود، معرفی و بذر این ارقام برای کاشت در مزارع دیم کاران در اختیار کشاورزان کشور قرار می گیرد.

وی گفت: ارقام معرفی شده این موسسه نسبت به ارقام بومی و محلی 50 درصد برتری عملکرد دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار