کد خبر: ۳۴۷۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵ 24 December 2016
به گزارش تابناک یزد،مجید ابهری، آسیب شناس و رفتار شناس در گفت‌وگویی در رابطه با دیه یبان کرد: بحث دیه یکی از مباحث اساسی در پیشگیری از افزایش ناهنجاری‌های رفتاری است که به حوادث عمدی و غیرعمدی تعلق می‌گیرد.

ابهری با اشاره به اینکه موضوع دیه به لحاظ اهمیت آن، از ابتدای تاریخ و در تمامی ادیان مطرح بوده است، افزود: باید توجه داشت که نرخ دیه از نگاه جامعه‌شناختی به معنی ارزش وجودی انسان نیست چرا که ارزش واقعی حتی یک بند انگشت هر انسانی چندین برابر بیشتر از میزان نرخ دیه است.

این آسیب شناس در خصوص دیه ادامه داد: دیه فقط مجازاتی مالی جهت بیداری افراد در پیشگیری از انجام جرائم مربوط در جامعه است که طبق قوانین مسئولیت تعیین نرخ دیه در جرائم عمدی و غیرعمدی بر عهده دستگاه قضائی کشور واگذار شده است که هر ساله با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: براساس اصل مترقی، دیه تامینی برای بازماندگان متوفیان محسوب می‌شود که براساس آن، نرخ بیمه نیز براساس نرخ دیه تعیین می‌شود.

ابهری در خصوص جرائم عمدی و غیرعمدی که دیه به آن‌ها تعلق می‌گیرد، اظهار داشت: در مورد قتل‌های عمدی علاوه بر دیه مجازات اسلامی نیز صورت می‌گیرد اما در مورد جرائم غیرعمد نظیر: تصادفات و درگیری‌های فیزیکی نرخ دیه بر اساس شاخص قیمت و تورم در جامعه به فرد آسیب‌دیده پرداخت می‌شود.

این آسیب شناس و رفتار شناس همچنین در رابطه با جایگاه دیه در بحث پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی گفت: با عنایت به 30سال مطالعه و تجربه کاری در موضوع پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی توسط این جانب، باید گفت که در ماه‌های حرام که نرخ دیه 2برابر می‌شود، آمار جرائم نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

ابهری ادامه داد: اما باید به این نکته نیز توجه کرد که اگرچه افزایش نرخ دیه عاملی بازدارنده در پیشگیری از جرائم است اما براساس نگاه رفتار شناسی و جامعه شناسی، این عامل به تنهایی کافی نیست و باید در زمینه‌های آموزشی و یادگیری مهارت‌های کنترل هیجان‌های رفتاری و کنترل خشم نیز اقدامات مناسبی صورت گیرد.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار