کد خبر: ۱۸۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶ 02 April 2015
در این روزهای واپسین تعطیلات نوروزی پیش از ترک استان دیدنی البرز، فرمان اتومبیل خود را به سمت جنوب استان بچرخانید تا از منظره بی نظیر کویر اشتهارد و تپه های رنگین کمانی آن دیدن کنید.
به گزارش مهر، حیف است از زیبایی های استان البرز گفته شود اما از کویر بی نظیر اشتهارد واقع در جنوب استان حرفی زده نشود. کویری که تپه های رنگین کمانی آن چنان منظره فوق العاده ای از زیبایی خلق کرده که هر گردشگری را مجذوب خود می کند.
در این واپسین روزهای باقیمانده از تعطیلات نوروزی پیش از خروج از استان دیدنی البرز، فرمان اتومبیل خود را به سمت جنوب این استان بچرخانید و ساعاتی را محو زیبایی های خدادادی کویر اشتهارد شوید که قطع به یقین در خاطرات شما ماندگار خواهد ماند.

تپه های رنگین کمانی

کویر اشتهارد یا قشلاق حسین خانی (به کویر قارپوزآباد هم شناخته می شود) در موقعیت جغرافیایی ۵۰ درجه و ۵۰ دقیقه شرقی تا ۵۰ درجه و ۶ دقیقه شرقی و ۳۶ درجه تا ۳۵ درجه و ۳۸ دقیقه شمالی در شمال شهرستان اشتهارد و جنوب شرقی مهرشهر کرج در استان البرز قرار دارد. طول کویر ۶۰ کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۰ کیلومتر است. در نقطه مرکزی کویر دق زیبایی قرار دارد و در حاشیه دق ارتفاعات و گنبدهای نمکی زیبایی که از رنگهای متنوعی تشکیل شده اند، وجود دارد. گنبدهای نمکی حاشیه این کویر متاسفانه برای استخراج نمک به شدت مورد تخریب قرار گرفته اند اما مناظر کویر از فراز این ارتفاعات بسیار زیبا و دل انگیز است.

تپه های رنگین کمانی

نزدیکی این کویر به تهران پتانسیل بالقوه ای را برای تبدیل شدن منطقه به هدف گردشگری بیابان ایجاد کرده است. پوشش گیاهی منطقه در حاشیه ارتفاعات درمنه دشتی و در هسته کویر فاقد پوشش گیاهی است. در جنوب کویر روخانه شور (ابهر رود) یا به گفته بومیان شورکات از غرب به شرق جریان دارد که حاشیه این رود به شدت باتلاقی است و در صورت تردد با خودرو باید مورد توجه قرار گیرد.

تپه های رنگین کمانی

این رودخانه در شمال اشتهارد از غرب به شرق جریان دارد و تنها رودخانه شهرستان اشتهارد استان البرز است. این رودخانه از کوه های جنوب غربی آوج (استان قزوین) سرچشمه گرفته، پس از مشروب کردن دشتع های ابهر، قزوین، شمال بخش اشتهارد و جنوب ساوجبلاغ به رودخانه کرج می پیوندد.

تپه های رنگین کمانی

 این رودخانه به طور پراکنده دارای ماهی گورخری است و در اوایل فصل بهار پرنده هایی چون سلیم قوطی، پرستوف اگرت سفید و عقاب اتپی در این ناحیه رویت شده است و در مسیر این رود در منطقه ای نزدیک به روستای جارو به دلیل شیب کم و وسعت زیاد نمک زارهایی تشکیل شده است که مناظر فوق العاده زیبایی را پدیده آورده است.

تپه های رنگین کمانی

 در اين منطقه در واقع بر اثر فرسايش رود در ارتفاعات شمالی اشتهارد (ارتفاعات حلقه دره) باتلاق نمكزار به اين قسمت زهكشی می شود و از اين پس رود شور يك مسير غربی – شرقی را طی كرده است و به علت شيب بسيار كم زمين، از سرعت اين رود كاسته و عمدتا در زمين نفوذ می كند و زمينه ايجاد كوير اشتهارد را باعث می شود. با عبور رود شور از اين نمكزار بر شوری اين آب افزوده شده و در پل عاصف الدوله در نزديكی پليس راه ماهدشت كاملاً شور شده و به طرف جنوب شرقی جريان می يابد و در نهایت به حوضه آبريز درياچه مسيله قم می ريزد. علت نامگذاری منطقه به قارپوزآباد همجواری آن با روستای قارپوزآباد در شمال آن است. قارپوز در زبان آذری به معنای هندوانه است.

برای دسترسی به این کویر می توانید از جاده جدید نظرآباد کرج به اشتهارد که از میانه این کویر می گذرد استفاده و خود را مهمان گنبدهای نمکی و زیبای دشت اشتهارد کنید.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار