مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه ظرفیت مراتع استان 600 هزار واحد دامی است، گفت: این در حالی است که بیش از یک میلیون و 800 هزار واحد دامی از مراتع استان استفاده می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹ 08 March 2015

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه ظرفیت مراتع استان 600 هزار واحد دامی است، گفت: این در حالی است که بیش از یک میلیون و 800 هزار واحد دامی از مراتع استان استفاده می‌کنند.

به گزارش فارس؛ محمدرضا همتی با بیان اینکه 15 اسفندماه روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نامگذاری شده، افزود: آب، خاک و پوشش گیاهی همه نعمت‌هایی است که خداوند در اطراف ما قرار داده تا انسان ضمن استفاده از آنها قوام و دوام زندگی خود را تضمین کند.

وی با تأکید بر اینکه پیامبران و امامان نیز در طول زندگی به کاشت درخت و حفظ درختان اهمیت زیادی می‌دادند، افزود: درخت، نقطه اوج منابع طبیعی است اما گیاهان و آب و خاک از دیگر مصادیق منابع طبیعی هستند که نیاز به توجه فراوان دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه بشر امروز با سه چالش اساسی روبروست که بسیاری از آنها ساخته و پرداخته خود بشر است، افزود: تغییرات اقلیمی که امروز بشر با آن مواجه است، بسیاری از کشورها با آنها درگیر هستند اما کشور ما با قرار گرفتن در نوار خشک و نیمه‌ خشک کره زمین این مشکلات را بیشتر لمس می‌کند.

وی با بیان اینکه تغییرات آب و هوایی از افزایش سوخت‌های فسیلی ناشی می‌شود، افزود: گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوخت‌های فسیلی دمای کره زمین را بالا برده و این گازها موجب مسمومیت انسان‌ها نیز می‌شود.

همتی با بیان اینکه بحران آب از دیگر چالش ‌های امروز جهان است، افزود: 75 درصد سطح کره زمین پوشیده از آب است که تنها سه درصد آن آب شیرین و دو درصد آن قابل استحصال است و این نشان از مدیریت مصرف در زمینه آب دارد.

وی با تأکید بر اینکه امروز همه کشورها ملزم به کاهش گازهای گلخانه‌ای شده‌اند، افزود: کشورها برآنند وسعت پوشش گیاهی را افزایش دهند زیرا 60 درصد تولید گاز کربنیک مربوط به سوخت‌های فسیلی و 40 درصد مربوط به تخریب زمین‌های کشاورزی، باغات و جنگل‌ هاست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه امسال 600 هکتار از گونه‌های مختلف جنگلی در نقاط مختلف استان کشت شده، افزود: منابع طبیعی استان به سمت کاشت گونه‌های بومی رفته که عمدتاً دیم هستند.

وی از آمادگی اداره کل منابع طبیعی برای کاشت گیاهان دو منظوره و گیاهان دارویی خبر داد و گفت: با این اقدام علاوه بر توسعه پوشش گیاهی و حفظ منابع طبیعی، درآمد اقتصادی نیز حاصل می‌شود.

همتی با اشاره به اهمیت کاهش فشار به مراتع یادآور شد: در حال حاضر ظرفیت دام موجود با مراتع تناسب ندارد که بر این اساس سعی داریم عشایر را به سمت فعالیت‌ هایی چون صنایع تبدیلی و فعالیت‌های زنبورداری و پرورش گیاهان دارویی سوق دهیم.

وی از ایجاد صندوق حمایت از منابع طبیعی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه اعتبارات برای حمایت از منابع طبیعی پاسخگو نیست با تأسیس صندوق و جمع ‌آوری منابع مالی آن از مردم و تشکل ‌ها می ‌توان در زمینه فعالیت کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان تصریح کرد: این صندوق با تأمین 51 درصد منابع به صورت بخش خصوصی و 49 درصد از سوی دولت تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار قرار می‌دهد.

وی بر اهمیت اجرای مدیریت جامع آبخیز تأکید کرد و گفت: در حوضه آبخیز استان و مناطق شیب ‌دار، سیل و فرسایش اتفاق می‌افتد که نیازمند مدیریت جامع و اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

همتی با بیان اینکه در بحث استفاده از مراتع دو مشکل کوچ عشایر و چرای زودرس را داریم، بیان داشت: با توجه به اینکه امسال شاهد خشکسالی در همه نقاط کشور به ویژه جنوب کشور هستیم، عشایر تمایل به کوچ زودتر از موعد دارند در حالی که مراتع ما هنوز آمادگی پذیرش آنها را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: از عشایر تقاضا مندیم تقویم کوچ که اوایل اردیبهشت ماه است را رعایت کنند، تا آمادگی مراتع برای استفاده دام‌ها نیز حاصل شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان به ظرفیت 600 هزار واحد دامی مراتع استان اشاره کرد و گفت: این در حالی است که بیش از یک میلیون و 800 هزار واحد دامی از مراتع استان استفاده می‌کنند که این امر فشار سه برابری را به مراتع وارد کرده است.

وی در پایان بر خودداری همه مردم در روشن کردن آتش در مراتع و جنگل‌ها تأکید کرد و بیان داشت: با توجه به خشکسالی موجود مراتع خشک بوده و آتش موجب خسارت به جنگل‌ها و پوشش گیاهی می‌شود که باید از این کار ممانعت کنند.

 

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار