وبا یک عفونت اسهالی حاد است که به دنبال آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریوکلرا ایجاد می‌شود این بیماری با دسترسی ناکافی به آب آشامیدنی ایمن و سیستم جمع آوری فاضلاب نامناسب ارتباط دارد.
کد خبر: ۱۰۷۲۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۴ 18 October 2022

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: علی مختاری، مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: بیشترین موارد ابتلا مربوط به دو قاره آفریقا و آسیا است و درمان صحیح و مناسب میزان کشندگی بیماری را می‌تواند حتی به کمتر از یک درصد کاهش دهد.

او گفت: با توجه به اینکه شایع‌ترین راه انتقال بیماری وبا از طریق افراد مبتلا، آب، سبزی و میوه آلوده است، با رعایت نکات ساده بهداشتی از جمله شست و شوی صحیح دست ها، میوه‌ها و سبزی ها، بیماری وبا به آسانی قابل پیشگیری است.

مختاری گفت: میکروب وبا از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده در روده تکثیر پیدا کرده و موجب ترشح سم توکسین و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می‌شود که با علامت اسهال همراه است، بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش می‌شود و آب و غذا را آلوده می‌کند.

منابع شایع بیماری وبا
او گفت: عامل بیماری وبا در آب، محیط‌های مرطوب، میوه و سبزی، صدف دریایی و گوشت زنده می‌ماند، اما تحمل چندانی نسبت به خشکی و نور آفتاب ندارد و با جوشاندن آب به مدت یک دقیقه از بین می‌رود. منبع بیماری وبا، آب و غذای آلوده به مدفوع انسانی است.

علائم بیماری وبا چیست؟
مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، اسهال آبکی شدید و متوسط، با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، عطش فراوان، فقدان تب، فقدان خون در مدفوع را از علائم این بیماری عنوان کرد.

او با بیان اینکه تنها راه تشخیص قطعی، شناسایی باکتری در نمونه مدفوع فرد است، گفت: نخستین شکایت بیمار احساس پری و غرغر شکم است و سپس اسهال آبکی شبیه به آب برنج بدبو دیده می‌شود.

راه انتقال بیماری وبا چگونه است؟
او در ادامه راه‌های انتقال این بیماری را مصرف آب آلوده به مدفوع؛ آلودگی آب توسط مدفوع به طور ثانوی، دفع ناصحیح فاضلاب و نشت آن به آب آشامیدنی منابع آب حفاظت نشده مانند چاه ها، دریاچه ها، استخرها، جوی ها دانست و گفت: همچنین· آشامیدنی و خوراک آلوده مانند سبزی‌ها و میوه‌هایی که با آب آلوده شسته شده و آلودگی غذا‌های پخته شده بعد از تهیه.

· تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالی بیمار مبتلا به وبا.

· استحمام یا شست و شوی لوازم آشپزخانه در آب آلوده.

· یخ آلوده که از آب آلوده تهیه شده باشد.

· غذا‌های دریایی ناپخته و خام مثل صدف و ماهی.

· تغذیه کودکان و نوزادان با بطری آلوده به جای شیر مادر نیز می‌تواند یک عامل انتقال بیماری باشد.

برای پیشگیری چه باید کرد؟

· جوشاندن یک دقیقه‌ای آبی که از سلامتش اطمینان ندارید.

· شست و شوی دست با آب و صابون قبل از تهیه و توزیع غذا، قبل از خوردن غذا، بعد از اجابت مزاج و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزی ها، گوشت ماهی و مرغ.

· خودداری از خرید هرگونه مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان.

· از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.

· سبزی‌ها و میوه‌ها را به روش صحیح ضدعفونی کرده و سپس مصرف کنید.

درمان بیماری چگونه است؟

· درصورت بروز نشانه‌های بیماری از جمله اسهال حاد آبکی بدون انجام خود درمانی به سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

· قبل از مراجعه چنانچه بیمار قادر به نوشیدن است مایعات کافی از جمله ORS به بیمار بدهید.

· برای تهیه محلول خوراکی ORS یک بسته از آن را در یک لیتر آب جوشیده سرد شده حل کنید و به تدریج به بیمار بدهید.

با توجه به اینکه شایع‌ترین راه انتقال بیماری وبا و بیماری‌های اسهالی از طریق آب، سبزی‌ها و میوه‌های آلوده است، با رعایت نکات ساده بهداشتی، بیماری وبا به آسانی قابل پیشگیری است.

برچسب ها: بیماری ، وبا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار