«عزیز ابوالحسنی» در گفتگو با خبرنگار تابناک در استان البرز با بیان اینکه هزار و ۱۰۰ واحد صنفی شامل «طلا، جواهر، نقره، سکه و ساعت» تحت پوشش اتحادیه فعالیت دارند، افزود: عمده مشکل واحدهای صنفی ما ناهمخوانی ضریبهای مالیاتی با درآمد فعالان این صنف است.
ابوالحسنی در پاسخ به چگونگی وضعیت فعلی بازار طلا گفت: در حال حاضر بازار ما کاملاً در رکود به سر میبرد واین وضعیت ۹۰ درصد روی بازار تاثیر داشته است. زمانی که بازار نوسان دارد رکود عجیبی روی بازار اثرگذار است این است که الان معاملات متوقف شده «یعنی خریدار و فروشنده مردد هستند و قدرت تصمیم گیری شان کم میشود، فروشنده نمیفروشد و خریدار هم نمیخرد. هر دو منتظر این هستند که ببینند چه حوادثی پیش میآید.
رئیس اتحادیه اظهار کرد: برخی از واحدهای صنفی که توان و استطاعت مالی کمی دارند نمیتوانند در مقابله با نوسانات بازار مقاومت کنند و دوام بیاورند و مجبور میشوند که پروانه خود را ابطال کنند و از این صنف بیرون بیایند.
ابوالحسنی در پاسخ به این پرسش که آیا در نف طلافروشان کرج مسدودی حساب داشتیم یا خیر، گفت: بله مواردی مشاهده شده که فرد از کارت سرقتی و یا جعلی استفاده کرده و حساب طلا فروش را مسدود کردند که این موضوع هم پروسه خاص مربوط به خود را دارد و باید پیگیری کنند و حسابشان را باز کنند.
مردم به خرید طلای دست دوم رو آورده اند
وی با تاکید بر اینکه ضریبهای مالیاتی با درآمد فعالان این صنف همخوانی ندارد، افزود: مالیات کمر همه واحدهای نفی ما را شکسته است. یعنی زمانی که ما (۹ درصد از اصل طلا) با اجرت و سود میدادیم یک دوم الان که دیگر اصل طلا محاسبه نمیشود فقط از اجرت و سود داریم مالیات میدهیم، یعنی در واقع سه برابر دارند بیشتر میگیرند.
ابوالحسنی با بیان اینکه این مورد یکی از معضلات بسیار بسیار سنگین برای صنف ما است، افزود: همه بدون استثنا ناراضی هستند در تمام جلسات هم عنوان میکنند و ما هم عنوان کردیم ولی متاسفانه هیچکس گوش نمیدهد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرج، با تاکید بر اینکه دولت باید مشکل مالیات بر درآمد را حل کند، افزود: وقتی درآمدی نیست واحد صنفی چه مالیاتی باید پرداخت کند؟ در حالیکه فقط یک واحد صنفی ۳۰۰ میلیون مالیات بر درآمد و ۵۰۰ـ۴۰۰ میلیون تومان هم مالیات بر ارزش افزوده بدهد.
ابوالحسنی با بیان اینکه الان همه مردم به خرید طلای دست دوم و طلای آب شده رو آورده اند، گفت: طلای ساخته شده در کشور ما متاسفانه جایگاهی ندارد و تمام کارگاههایی که سازنده بودند یا تعدیل نیرو کردند یا جمع کردند، به همین دلیل اجرت ساختها بالا رفته و مردم هم طلا را به خاطر پسانداز میگیرند که اندوختهای داشته باشند. با توجه به این مسئله طلای آب شده ارزش افزوده ندارد و سودش نهایتاً ۲ درصد است. این است که همه به سمت آب شده میروند و بازار طلافروشان واقعا کمرشکن شده است.
ابوالحسنی اظهار کرد: سامانههای مختلف مانند «مودیان، جامع تجارت، سامانه سپتام و غیره» یکی دیگر از معضلات بزرگ واحدهای نفی است. هر روز یک سامانه جدید راه اندازی میشود و کسبه آگاهی کامل ندارند، کسی هم نیست که این افراد را توجیه کند و آگاهی بدهد که این سامانهها برای چه کاری است.
وی اضافه کرد: به همین دلیل افراد کار خود را به کافی نت میسپارند که برایشان انجام بدهد و زمانی که گزارش مالی شان را میگوید کافی نت هم بلد نیست در نهایت کسبه گرفتار دارایی و مابلغ زیاد مالیات میشوند و از عهده اش برنمی آیند.
ابوالحسنی در پاسخ به اینکه حراج سکه را چطور میبیند، گفت: اگر به واقعیت بپیوندد حباب سکه را میگیرد، همانطور که الان حباب ربع سکه را گرفته است. سکه ربع حدود ۱۰ میلیون تومان حباب داشت، الان با ۱۴ میلیون و ششصد تقریباً میتوان گفت که حباب صفر شده است. من با این موضوع موافق هستم چرا که به نفع مصرف کننده میشود.
انتهای پیام/