مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز:

البرز پتانسیل تبدیل شدن به قطب «گردشگری سلامت» را دارد

گروه استان ها- مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با بیان اینکه البرز پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری سلامت دارد، گفت: علاوه بر مجموعه محب در حال حاضر در استان چند نمونه دیگر موافقت اصولی دریافت کردند و با توجه به ظرفیت‌هایی که البرز در این حوزه دارد امیدواریم در سال‌های آینده به عنوان قطب گردشگری سلامت کشور تبدیل شود.
کد خبر: ۱۱۸۹۱۰۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰ 11 November 2024

البرز پتانسیل تبدیل شدن به قطب «گردشگری سلامت» را دارد

به گزارش خبرگزاری تابناک از استان البرز، «گردشگری سلامت» امروزه یکی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های گردشگری به شمار می‌رود. تاریخ گردشگری سلامت به قرن‌ها پیش برمی‌گردد، خیلی قبل از آن که مردم برای عمل قلب، جراحی‌های پلاستیک یا زیباسازی دندان‌ها مسافت‌های طولانی به سراسر دنیا سفر کنند تا بهترین خدمات پزشکی را دریافت کنند. می‌توان گفت «سفر درمانی» قدمتی به اندازه عمر علم پزشکی دارد.

در حال حاضر سالانه افراد زیادی از کشور‌های مختلف برای استفاده از خدمات متنوع پزشکی به ایران سفر می‌کنند. آمار‌ها نشان می‌دهد که بعد از گردشگری مذهبی، بحث گردشگری سلامت است که توریست‌ها را جذب ایران کرده است.

گردشگری سلامت شامل «گردشگری پزشکی، گردشگری طبیعت درمانی و گردشگری تندرستی» می‌شود که گردشگران با توجه به نیاز خود به شهر یا کشور مقصد سفر می‌کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفتگو با خبرنگار تابناک در استان البرز، با تاکید بر اهمیت سلامتی، گفت: گردشگری سلامت یکی از عناوین تاسیسات گردشگری ۱۶ گانه مصوب در جمهوری اسلامی ایران است.

«رحیم خاکی» با اشاره به اهمیت حفظ سلامتی جامعه و اینکه سلامتی باید همراه با آرامش باشد، گفت: ضرورت رسیدن به این مهم فراهم بودن زیرساخت‌های لازم در جامعه است.

خاکی اظهار کرد: گردشگری سلامت با نگاه جذب کشور‌های منطقه یا استان‌های همجوار در استانی مثل البرز که در حال فراهم کردن امکانات زیرساختی برای پذیرایی از گردشگران این حوزه است، با نگاه کسب درآمد برای مراکز درمانی که در گردشگری سلامت تعریف می‌شود، در حال اجراست.

وی با اشاره به دستاورد‌های اقتصادی گردشگری سلامت، گفت: وقتی از کشور‌های اطراف گردشگران برای خدمات سلامت و بهداشتی وارد یک مجموعه درمانی می‌شوند و خدمات دریافت می‌کنند، طبیعتاً برای آن مراکز درمانی ویژه‌ای که خدمات بهداشتی، درمانی و سلامتی به گردشگران ارائه می‌دهند، ارزآوری و درآمد زایی ایجاد می‌شود.

خصوصاً بعد از کرونا ما شاهد هستیم که مردم به دلیل اهمیت دادن به سلامت جسمی و سلامت روانی، دوست دارند که در مناطق خوش آب و هوایی استراحت کنند و همزمان در صورت امکان، نیاز‌های درمانی خودشان را هم برطرف کنند.  

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان با اشاره به تاسیسات «دهکده سلامت محب» افزود: دهکده سلامت مُحب که در کردان با نگاه سلامت محوری ایجاد شده است یک طبقه برای کلینیک تشخیصی و کلینیک درمانی دارد.

طبیعتاً عمده سایر تاسیسات این مجموعه از نگاه اقامتی-پذیرایی در نظر گرفته شده و غذایی که آنجا سرو می‌شود غذایی است که از مجموعه آشپزخانه مستقل مُحب ارائه می‌شود و این غذا برای بیمارستان‌ها توزیع می‌شود. این غذا، غذایی است که نهایت کیفیت و رعایت موازین بهداشتی را دارد، طبیعتاً کسی که در یک دهکده سلامت به سر می‌برد مجموعه‌ای از خدمات درمانی را هم دریافت می‌کند. یعنی گردشگر هم اقامت دارد و هم نیاز‌های بهداشتی خود را برطرف می‌کند.  

رحیم خاکی با بیان اینکه البرز پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری سلامت دارد، ادامه داد: علاوه بر مجموعه محب در حال حاضر در استان چند نمونه دیگر موافقت اصولی دریافت کردند و با توجه به ظرفیت‌هایی که البرز در این حوزه امیدواریم در سال‌های آینده به عنوان قطب گردشگری سلامت کشور تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه در آینده‌ای نزدیک شاهد پیشرفت استان در این حوزه خواهیم بود، گفت: با این هدف گذاری جدید گردشگر ما هم اقامت پیدا می‌کند هم از آب درمانی و هم از کلینیک تشخیصی بهره مند می‌شود.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر ویژگی‌های استان و هدف گذاری مناسب سرمایه گذاران در این حوزه، گفت: با توجه به چهار فصل بودن و آب و هوای خوش استان البرز، همچنین فضای طبیعی و کوهستانی بودن جای جای استان امکان ایجاد تاسیسات گردشگری سلامت وجود دارد و این پتانسیل با توجه به نزدیک بودن به پایتخت و یک بازار حدود ۲۰ میلیونی با اطراف استان و خود استان تهران می‌تواند هدف‌گذاری مناسبی برای سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری سلامت باشد.

خاکی در پاسخ به این پرسش که کادر درمانی این حوزه از کجا تامین می‌شوند، گفت: وقتی یک مرکز درمانی ایجاد می‌شود به نفع سرمایه‌گذار یا گردانندگان این مجموعه است که عمده پرسنل و نیرو‌ها از مردم بومی آن منطقه استفاده شود. ولی با توجه به تخصصی و یا فوق تخصصی بودن بعضی از موضوعات، شاید نیاز باشد که از استان‌های مختلف یا حتی خارج از کشور نیرو جذب بکنند و این تبادل در همه جای کشور و در همه جای دنیا مرسوم است. بالاخره یک مرکز تخصصی درمانی نیاز‌های خود را از طیف‌های مختلف برطرف می‌کند طبیعتاً اولویت می‌تواند از استان باشد.

گفتنی است: با توجه به اهمیت گردشگری سلامت، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز چندی پیش از راه اندازی رشته تحصیلی گردشگری سلامت برای نخستین بار در البرز خبر داد.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار