سید امیر مرتضوی عصر امروز در نشست خبری که در ساختمان دادگستری البرز برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار تابناک در استان البرز؛ در خصوص راه های پیشگیری از مفاسد اقتصادی ناخواسته به ویژه در حوزه شهرداری ها و شورای شهرها اظهار کرد: در دوره ریاست شهید خدمت آیت الله رئیسی، در ارتباط با شناسایی گلوگاه های فساد و مشکلاتی که در این راستا به وجود میآید، اقدامات گسترده، تحقیقات و پژوهش هایی انجام شد که نهایتاً ۱۲ اصل انتخاب و مقرر شد این اصول به سازمانها و دستگاهها ابلاغ شود که آنها را رعایت کنند.
وی با تاکید بر اینکه این ۱۲ اصل میتواند به پیشگیری از فساد اداری کمک کند، افزود: به عنوان مثال یکی از این اصول شفافیت و دیگری شایسته سالاری بود که افرادی که به عنوان مدیر بالادست انتخاب میشوند، باید چه کاری انجام دهند.
مرتضوی افزود: هوشمند سازی از دیگر اقدامات بود که افراد واسطه را حذف کنیم و اجازه بدهیم سازمان یا دستگاه ها خدمات را انجام دهند. در بسیاری از جاها نشر سامانهها خود پیشگیرانه است.
وی اظهار کرد: این ها در خصوص فساد اداری بود و اگر بخواهیم انواع فساد را نام ببریم؛ فساد اقتصادی، حوزه های فساد سیاسی، فرهنگی و... داریم که باید راهکارهایش را بررسی کنیم. در قوه قضاییه به مقوله مبارزه با فساد به طور جدی پرداخته و تاکید شده افرادی که در حوزههای مرتبط با این پروندهها انتخاب می شوند افرادی باشند که مجرب، با سابقه، دلسوز، توانمند و متخصص در این حوزه هستند.
مرتضوی با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای ما در دستگاه قضایی موضوع مقابله با فساد و برخورد قاطع و جدی است، افزود: اما ما وظیفه دیگری هم داریم که حمایت از سرمایهگذاری مشروع است. سرمایه گذاری مشروع تمام توانش را امروز برای توسعه و پیشرفت کشور آورده، اشتغال ایجاد کرده و حال اقتصاد را خوب میکند. ما باید مراقب باشیم که با این موضوع برخورد نشود.
راهکارهای پیشگیرانه در بحث حجاب و عفاف
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: طبق ماده 31 دستورالعمل امنیت قضایی میگوید: شما رسیدگیهای معمول غذایی را انجام دهید، اما حمایتهای حقوقی و پیشگیرانه را هم داشته باشید و قائل به تفکیک باشید. به عنوان مثال در صورت تخلف و فساد یک شخص مجموعه نباید تعطیل و کارگران بیکار شوند بلکه به فساد یا تخلف مدیر رسیدگی شود. ما قوانین متعدد و مختلفی داریم که ابزار کار ماهستند تا به ما کمک کنند.
مرتضوی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار تابناک در البرز ؛ در خصوص اینکه در بحث حجاب و عفاف چه راهکارهای پیشگیرانه ای انجام می شود تا جرم انگاری کاهش داشته باشد و کار به برخوردهای قضایی نکشد، گفت: قانون حجاب و عفاف در مجلس بررسی و تصویب شود و برای سازمانها، دستگاهها، نمادها و همه گروه ها تکلیف مشخص کردند که اول باید تکلیفمان را از سازمان شروع کنیم.
وی اضافه کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی هم نقش خود را تعریف کرده است، بنابراین دست ما خالی نیست ولی باید در حوزه عفاف و حجاب به سراغ کسانی که زمینه فساد و بی بند و باری را ترویج میدهند، برویم. البته همه اینها عامدانه و عالمانه نیست؛ برخی از اینها از روی جهل است که باید توجیهشان کنیم و برنامه داشته باشیم.
قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: از دیگر اتفاقات خوبی که در قوه قضاییه افتاده، طرح ارتقای آگاهیهای حقوقی و قضایی در مدارس است و طرح قاضی مدرسه را برای چهار گروه هدف «دانش آموزان، اولیا، دبیران و مدیران» اجرا میکنیم که اگر بخواهیم کاری انجام دهیم، دقیقاً هدفمند و سریع انجام دهیم.
مرتضوی تاکید کرد: در هر کاری افراط و تفریط جواب نمیدهد، بنابراین اگر قرار است برخورد کنیم باید با باندها، سرشاخهها و ریشهها برخورد کنیم. در جرم شناسی علت یابی فوق العاده مهم است، ما اگر با معلول مرتب برخورد کنیم به جایی نمیرسیم.
انتهای پیام/س