کد خبر: ۸۰۵۱۳۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۸ 11 December 2019

عملیات اجرایی این  پروژه ملی از سال ۱۳۷۴ از سد انحرافی رودخانه چالوس شروع و قرار بود پس از طی ۱۰۹ کیلومتر در مسیر به دشت هراز در شهرستان آمل برسد.گزارش های رسمی نشان می دهد که تاکنون حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای عملیات اجرایی این طرح هزینه شده است.  

یکی از اهداف مهم اجرای این طرح تامین آب بخش کشاورزی و شرب طی مسیر ۱۰۹ کیلومتری بوده است که قرار بود این کانال در طول مسیر خود بخشی از آب مازاد رودخانه های خیرود ، کجور وگلندرود را به جای ریختن به دریا، برای بخش کشاورزی این مسیر مورد استفاده قرار دهد.

 

رودخانه چالوس یکی از رودخانه‌های مهم و پرآب استان مازندران است که از یک رژیم یخچالی ، جریانات آب دائم و قابل توجهی برخوردار است و  متوسط جریان سالانه آب این رودخانه در محل سد انحرافی چالوس ۴۸۶ میلیون مترمکعب است که حجم زیادی از این آب در نیمه نخست سال بدون استفاده به دریای خزر می ریزد. 

با اجرای این طرح ۱۴ میلیون مترمکعب آب برای توسعه و رفع کمبود ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از شالیزارهای دشت ساحلی، ۱۴ میلیون مترمکعب آب برای آبیاری ۲ هزار و ۸۳۰ هکتار از باغات و مرکبات دشت های ساحلی تامین شده و ضمن اینکه علاوه بر این قرار بود سیستم آبگیری ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه را بهبود بخشد.

همزمان با اجرای این کانال با ظرفیت ۲۱ تا ۲۴ مترمکعب بر ثانیه ، تمامی ابنیه فنی از قبیل آبگیرها ، سیفونها ، کالورتها ، سرریزهای جانبی ، هرز آبروها ، پلهای ماشین‌رو و عابر پیاده و ابنیه فنی حفاظتی و ...  در طول مسیر اجرا شود.

آنچه که شنیده شده روند اجرای این طرح ملی از سه سال پیش تاکنون به علت کمبود اعتبار، تنش های اجتماعی و اختلافات دیدگاهی میان مسوولان مازندران دچار وقفه شده و پیمانکار دست از کار کشیده است.

یکی از کارشناسان فنی این پروژه که خواست نامش در خبر درج نشود در این باره گفت: مقدمات اجرای این طرح از سال ۱۳۷۴ با ساخت سد انحرافی و تونل در مسیر اجرای طرح آغاز شد و مسیر حدود ۱۰۹ کیلومتر کانال در قالب هفت قطعه تقسیم و باید در عرض پنج سال اجرایی می شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار