کد خبر: ۷۹۸۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۸ 19 November 2019
رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه گفت: جمعیت کل و بز در منطقه حفاظت شده خاییز نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، روح الله عزیزی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: سرشماری منطقه حفاظت شده خاییز از سوی ۱۰ اکیپ طی یک روز انجام شد.
وی بیان کرد: حفاظت و حراست از منطقه و طبیعت بکر جمعیت کل و بز را در این منطقه نسبت به سال گذشته افزایش داده است.
عزیزی افزود: حمایت از تنوع زیستی و حفاظت مطلوب محیط بانان این منطقه را به مکانی امن برای حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.
وی رشد حیات وحش را نیازمند حمایت مردمی دانست و اظهار داشت: در برخی مواقع تولید مثل بز کوهی دوقلو تا سه قلو نیز مشاهده شده است.
عزیزی اظهار کرد: گونه‌های متفاوت جانوری مانند شغال، کفتار، روباه و پرندگانی مانند کبک و تیهو به وفور در این منطقه یافت می‌شود.
وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر با اجرای طرح‌های فرهنگی نقش مردم در حمایت از محیط زیست و همکاری با محیط بانان تحول چشمگیری صورت گرفته است.
عزیزی افزود: تعداد نیروهای محیط زیست این شهرستان ۱۳ نفر است که هشت نفر از آنان به عنوان محیط بان، کار حفاظت از منطقه حفاظت شده خاییز را بر عهده دارند.
رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه تصریح کرد: از ۲۰ سال پیش کار حفاظت از منطقه خاییز بر عهده محیط زیست شهرستان کهگیلویه است.
منطقه حفاظت شده خاییز در فاصله ۱۵ کیلومتری از جنوب به بهبهان، از شرق به پل پادوک در خیرآباد گچساران و از غرب به سد مارون وصل می‌شود.
این منطقه دارای طبیعت گرمسیری بوده و از مهم‌ترین زیستگاه‌های حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.
منطقه حفاظت شده خاییز با مساحتی بالغ بر ۳۳ هزار و ۳۸۵ هکتار طی مصوبه شماره ۱۶۳ مورخ ۲۳/۱۰/۷۷ شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
پوشش گیاهی منطقه بلوط (گونه غالب) بنه، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونه‌هایی از خانواده گندمیان است و گونه‌های جانوری شامل: کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه است.
عبور رودخانه مارون از این منطقه، وجود غارها، چشمه سارهای فراوان، پوشش گیاهی، جانوری متنوع و چشم اندازهای طبیعی جلوه زیبایی به این منطقه بکر بخشیده است.
این منطقه تپه ماهوری، کوهستانی و صخره‌ای با برخورداری از ریزش‌های جوی بین ۲۵۰ تا ۶۷۰ میلی متر در سال و ارتفاع مطلوب از سطح دریا زمینه تولید مثل بسیاری از گونه‌های نادر حیات وحش را فراهم کرده است.
شاخص‌ترین گونه جانوری این منطقه حفاظت شده خاییز کل و بز است که این منطقه را از مطلوب‌ترین زیستگاه‌های کل و بز کشور قرار داده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار