کاهش حدود ۳۰ درصدی قیمت ماهی " کپور" و " فیتیفاک " دو گونه از ماهیان پرورشی مازندران طی روزهای اخیر به دلیل افزایش تولید و کاهش صادرات سبب شد تا دوره‌گردی برای فروش آنها در مناطق مختلف استان رونق بگیرد.
کد خبر: ۷۹۴۳۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۸ 04 November 2019

بررسی های میدانی روز دوشنبه خبرنگار ایرنا از بازارهای ماهی فروشی شهرهای مرکزی و شرقی مازندران نشان می دهد که قیمت هر کیلو ماهی پرورشی در این بازارها بین ۶ تا هشت هزار تومان نسبت به یک ماه گذشته کم شده است.
در حال حاضر قیمت هر کیلو ماهی فیتیفاک و آزاد پرورشی ۱۲ تا ۱۴هزار تومان ، کپور پرورشی ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان عرضه می شود ، در حالی این گونه ماهیان تا قبل از دهم مهر بین به ترتیب ۱۹ و ۳۱ هزار تومان در هر کیلوگرم به فروش می رسیدند.

یکی از فروشندگان سیار ماهیان پرورشی که ارزان شدن ماهی را با بلند گو در روستاهای بخش لاله آباد بابل فریاد می زد ، به خبرنگار ما گفت که ماهی کپور با وزن یک کیلو و نیم ۲۲ هزار تومان و فیتیفاک ۱۴هزار تومان است که نسبت به یک ماهه گذشته بسیار ارزانتر شد.

وی که خود را کریم عبدی معرفی کرد، با اعلام اینکه این گونه ماهی از آب‌بندان های و مزارع پرورش ماهی شهرستان گلوگاه و بهشهر صید شده ، افزود : به دلیل فراوانی آب ، تولید انواع ماهی پرورشی رونق مناسبی پیدا کرده است و با توجه به افزایش تولید و عرضه آن قیمت ها نیز شکسته شد.

این فروشنده دوره گرد در عین حال گفت : البته گفته می شود که مشکلات صادرات ماهی پرورشی مازندران به کشور عراق نیز سبب شد تا عرضه آن در داخل استان دوچندان شود.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی تولید کنندگان ماهیان گرم آبی مازندران دلیل کاهش شدید قیمت ماهی کپور پرورشی در استان را رونق تولید و توقف صادرات به عراق عنوان کرد و گفت : قیمت این نوع ماهی در هر کیلوگرم تا ۹ هزار تومان کاهش یافت.

صفدر نوازنده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار اینکه امسال حدود ۵۰ درصد از ماهیان پرورشی استان از گونه کپور است، گفت: قیمت این گونه با وزن یک کیلو گرم ،اکنون در بازار ماهی فروشان مازندران حدود ۲۱ هزار تومان است.

وی با اعلام این که بسته شدن مرز عراق به دلایل مختلف از جمله اربعین حسینی سبب شد تا صادرات ماهاین پرورشی به شدت کاهش بیابد، تاکید کرد: قیمت فعلی ماهی کپور به نسبت هززینه تولید برابر است و در واقع اگر صاحبان مزارع مدیریت صحیحی نداشته باشند، حتی متضرر می شوند.

نوازنده با بیان این نکته که عراق مهمترین بازار ماهی کپور پرورشی مازندران از ۶ تا هفت سال گذشته بوده است، بیان داشت : در حال حاضر به دلیل مشکلات مختلف از جمله سوء مدیریت در مقوله بازرگانی ،صادرات آبزیان به عراق سخت و به صورت چشم گیری کاهش یافته است.

نوازنده فراوانی آب را عامل استقبال برای پرورش ماهی در مازندران را امسال دوچندان کرده است، بیان داشت: متاسفانه فرهنگ مصرف ماهی نیز در استان های کویری کشور بسیار پائین است و در واقع اصلا قادر به خوردن ماهی به دلیل وجود تیغ و اینکه چگونه باید تمیز کنند، نیستند.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی تولید کنندگان ماهیان گرم آبی مازندران ورود ماهیان استخوانی دریای خزر به بازار را در کاهش قیمت ماهیان پرورشی را بی اثر دانست و بیان داشت: با توجه به بالا بودن قیمت ماهیان استخوانی و مقدار صید و عرضه اندک آن ، بر خلاف یک دهه گذشته حتی اکنون تاثیر مثبت در افرایش تقاضا دارد.

صید ماهیان استخوانی دریای خزر از پانزدهم مهر ماه با فعالیت چهار هزارو ۲۰۰ ماهیگیر در قالب ۵۴شرکت تعاونی پره آغاز شده است و کفال ، سفید و کپور از گونه های ماهیان استخوانی خزر محسوب می شوند.

بر اساس آمارهای رسمی ، سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن آنواع آبزیان در مازندران تولید می شود که بیش از نیمی از آن انواع ماهیان گرم آبی است .

سه هزار و ۳۳۰ واحد پرورش آبزیان در استان مازندران وجود دارد که از این تعداد ۲۷۶ واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و ۱۴ واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
سفید، کپور، آزاد ( فیتیباک ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
حدود ۸۰۰ قطعه آببندان با مساحت ۱۷ هزار هکتار و ظرفیت حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب در استان مازندران وجود دارد که هرساله علاوه بر تامین آب کشاورزی ، انواع ماهی کپور ، آزاد ، سفید و فیتوفاک در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود .ایرنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار