برداشت نیشکر از سطح ۱۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی کشت‌وصنعت امام‌خمینی(ره) شهرستان شوشتر آغاز شد.
کد خبر: ۷۹۱۸۱۳
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰ 26 October 2019

مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر امام خمینی(ره) شوشتر در حاشیه آیین برداشت این محصول بیان کرد: پیش بینی می شود ۶۵۰ هزارتن نیشکر از این سطح برداشت شود که حدود ۷۵ هزار تن شکر تولید خواهد شد. 

ناصر مجدی افزود: ضریب استحصال نیشکر در این کشت و صنعت ۱۱،۵ درصد است در حالی که این رقم در سایر شرکت های کشت و صنعت نیشکر، ۱۰ در صد است.

وی ادامه داد: از فروردین امسال با بازسازی مزارع این شرکت، ۲ هزارو ۱۰۰ هکتار کشت جدید انجام شد که این بازسازی تا تابستان آینده ادامه خواهد داشت..

وی گفت: تولید این شرکت به شکل معمول ۹۵ هزار تن شکر بوده که سیل امسال خسارت زیادی را منجر ، و باعث کاهش تولید شد.

وی افزود: پایان برداشت نیشکر تا پایان امسال ادامه خواهد یافت اما در صورت شرایط نامساعد جوی، پایان برداشت فروردین ۹۹ خواهد بود.

۲۲ هزار و ۶۰۰ تن کشت نیشکر از مزارع خوزستان

معاون بهره برداری کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیز گفت:در سال زراعی جاری ۲۲ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع نیشکر در خوزستان به زیر کشت رفته که رقم بی سابقه است.

جعفر آل کثیر افزود: کشت و صنعت نیشکر خوزستان  در ۲ سال گذشته دچار بحران شدید خشکسالی و سیلاب شده که نیاز است برای سال آینده برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم تا ضررهایی که بر اثر این حوادث به این صنعت تحمیل شده جبران شود.

وی ادامه داد: یکی از بحران هایی که امسال کشت نیشکر را تهدید می کرد حمله ملخ ها به مزارع بود که به صورت بسیار گسترده در مزارع طغیان کرد که با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی تونستیم این آفت خطرناک را کنترل کنیم.

معاون بهره برداری کشاورزی توسعه نیشکرو صنایع جانبی درباره مکانیزاسیون شدن آب دهی به مزارع نیشکر نیز گفت: تقریباً ۱۰۰ درصد برداشت محصول نیشکر به شکل مکانیزه انجام می شود؛ روش‌های آبیاری پیشرفته ای  با هیدروفلوم یا «لوله های دریچه دار» که از روش‌های نوین است شروع شده که بااستفاده از آن راندمان و بهره‌وری آب و به تبع آن مسایل زیست محیطی کنترل می شود و از طرفی باعث شده که میزان مصرف آب از حدود ۴۵ هزار مترمکعب در هکتار به حدود ۲۶ هزار متر مکعب در هکتار کاهش پیدا کند.

خسارت بیش از ۹۰درصدی سیلاب به زمین های زراعی کشت و صنعت امام خمینی (ره)

معاون کشاورزی کشت و صنعت نیشکر امام خمینی (ره) نیز گفت: پس از یک دوره خشکسالی شدید و نیز یک فصل ترسالی و بارش باران و در پی آن سیلاب شدید که بر بیش از ۹۰ درصد مزارع نیشکر تاثیر گذاشت، توانستیم بیش از ۱۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی را برای "داشت" نگه داریم و با احتساب ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار کشت هم اکنون سطح سبز این شرکت بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است.

ناصر ماکنانی ادامه داد: تمامی مراحل کشت امسال از جمله کارهای زیربنایی ، مهندسی تهیه زمین و عملیات کشت در ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار زمین کشاورزی در کمتر از سه ماه انجام شد که مرحله اول ساخت سابسویلینگ و دیسک سنگین آن با توجه به کمبود شدید این دستگاه ها در منطقه توسط دستگاه های شرکتی انجام شد.

وی گفت: در عملیات کشت امسال علاوه بر نیروهای شرکتی تعداد ۸۰۰ نفر به مدت ۵۰ روز به عبارت دیگر ۴۰ هزار نفر روز به صورت پیمانکاری به کار گرفته شده اند.

وی افزود: زمین های قابل برداشت این شرکت حدود ۹ هزار و ۹۰۰ هکتار است که با وجود دوره رشد بسیار کوتاهی که داشتیم انتظار برداشت حدود ۶۴۰ هزار تن نیشکر را داریم و از این سطح ۳۰ درصد به صورت سبز برداشت خواهد شد.

طرح های هفت گانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با ۸۴هزار هکتار زمین در شمال و جنوب اهواز شامل کشت و صنعت دهخدا ، امیرکبیر ، امام خمینی(ره) ، حکیم فارابی ، دعبل خراعی و حکیم فارابی و سلمان فارسی با ظرفیت اسمی ۷۰۰هزار شکر در سال ، در دهه ۷۰ شروع شد و  از ابتدای دهه ۸۰ یکی پس از دیگری وارد چرخه تولید شدند.

این هفت طرح و نیز واحدهای نیشکر هفت تپه و کارون در شمال خوزستان به تنهایی حدود ۴۰ درصد نیاز کشور به شکر را تولید می کنند. نیاز سالانه کشور به شکر حدود ۲.۲ میلیون تن است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار