نام خزر از یک قوم ضد ایرانی گرفته شده است :
آنچه مسلم است در تمام اسناد تاریخی نام بزرگترین دریاچه جهان به نامهای دریاچه مازندران، کاسپین و خرز یاد شده است و همانگونه که اشاره کردیم قوم خزر یک قوم وحشی و ضد ایرانی بوده است و کاسپین نام قدیم شهر تاریخی قزوین است پس بهتر نیست که این دریاچه را با نام دریاچه مازندران عنوان کنیم...
کد خبر: ۷۷۲۱۶۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵ 15 August 2019

 به گزارش تابناک مازندران، متاسفانه از روز ملی دریاچه مازندران به اشتباه روز ملی روز ملی دریای خزر یاد می شود !؟

بر اساس این گزارش ،  امیدواریم این بار مسئولان بلند مرتبه استان با تامل بیشتری به این امر مهم داشته باشند و از اسم واقعی این دریاچه استفاده کنند .

مسئولان عزیز مازندران، لطفا از نام جعلی خزر استفاده نکنید
 

در چند روز پیش توسط نویسنده و محقق سرشناس استان مازندران ( جناب رضا حسینی) هم عنوان شده بود که نام دریای خزر کمتر از ۶۰ سال روی این دریا گذاشته شده است، و به عبارتی نام دریای خزر خیلی جعلی تر از خلیج عربی است...

ضمنا در تمام اسناد تاریخی نام بزرگترین دریاچه جهان به نامهای دریاچه مازندران، کاسپین و خرز یاد شده است و همانگونه که اشاره کردیم قوم خزر یک قوم وحشی و ضد ایرانی بوده است و کاسپین نام قدیم شهر تاریخی قزوین است پس بهتر نیست که این دریاچه را با نام دریاچه مازندران عنوان کنیم. به گواه تاریخ و تایید بیشتر باستان شناسان نام بزرگترین دریاچه جهان دریاچه مازندران است .
 واقعا تاسف بار است که به علت عدم آگاهی عده زیادی از مردم مازندران نام دریاچه مازندران را با نام دریای خزر عنوان می کنند، واقعیت این است که نوشتن نام خزر برای دریای شمال ایران، توهین بزرگ به ایرانی هاست.

متاسفانه به تبعیت از نام خزر روی دریاچه مازندران نام برخی کودکان، مغازه ها و حتی تیمهای باشگاهی به اشتباه به نام خزر است!؟

به نظر می رسد که مسئولان امر برای اختلاف احتمالی برخی ها از نام دریاچه مازندران استفاده نمی کنند!؟ ولی متاسفانه از نام ضد ایرانی خزر بهره می برند...به گواه تاریخ و تایید بیشتر باستان شناسان نام بزرگترین دریاچه جهان دریاچه مازندران است .

نام خزر از یک قوم ضد ایرانی گرفته شده است ، برای اثبات این امر کافی ست نگاهی داشته باشیم به این که زمانی که بخش های شمالی ایران جزو ایران بود ، برای پیشگیری از حملات وحشیانه قوم خزر ، دیوار دربند در روسیه در دوران ساسانیان برای جلوگیری از حمله آنان به ایران ساخته شد.
تصویر زیر دیوار دربند در روسیه در دوران ساسانیان است که برای جلوگیری از حمله خزرها به ایران ساخته شد.
نام ضد ایرانی روی دریاچه مازندران
قوم خزرهم‍واره با بیزانس بر ضد ایران هم‌پیمان بود، خزرها در بین شمال غربی دریا و دریای سیاه سکونت داشتند و به دین یهودیت گرویده بودند. این‌ها مردمی بودند از نژاد زرد(اصفر) که به صحراگردی و تاخت و تاز در ممالک همجوار اشتغال داشتند و غالباً به طرف وادی رود کورا می‌آمدند آنهادر زمان سقوط ساسانیان حکومت قدرتمندی تشکیل دادندو با اعراب جنگهای خونینی داشتند. بنای استحکامات بزرگی چون شهر دربند یا (باب الابواب) در شمال قفقاز در عهد ساسانیان، که برای جلوگیری از حملات خزران صورت گرفت، هنوز پا برجاست. به اعتقاد پروفسور عنایت‌الله رضا، «خزران»، قومی بودند که در زمان خسرو انوشیروان در قرن ششم میلادی از بقایای آن‌ها به ناحیه شمال قفقاز آمدند و به‌طور کلی در منطقه بخش وسطا و جنوبی رود ولگا زندگی می‌کردند و این، هیچ ربطی به دریای شمال ایران نداشته و فاصله قوم خزر تا این دریا بسیار زیاد بوده‌است.
این دیوار که از تخته سنگ‌های بسیار بزرگ ساخته شده بود، هیجده تا بیست متر ارتفاع داشت. سی برج برفراز این دیوار قرار گرفته بود. دیوار سه دروازه آهنی داشت که یک دروازه آن به دریا گشوده می‌شد.

دربند کنونی شهری بندری در حاشیه دریای خزر است که در جنوبی‌ترین قسمت کشور روسیه واقع شده. این شهر به لحاظ اهمیت دومین شهر جمهوری داغستان با جمعیتی بالغ بر 120000 نفر (آمار سال ۲۰۱۰) است. آذربایجانی‌ها، لزگی‌ها و تاباساری‌ها بیشترین ساکنان این شهر را تشکیل می‌دهند.

برای خبرهای مختلفی که نام دریای خزر یا مازندران در آن می آید، واکنش نشان می دهند و برخی، این دو نام را حعلی می دانند؟ به عقیده آنها، کاسپین نام واقعی دریای شمال است.

ویکی پدیا، درباره نام دریای شمال ایران، چنین نوشته است:
مطابق بخشنامه دولتی سال 1381 نام رسمی دریای شمال ایران در مکاتبات فارسی دریای خزر و در مکاتبات خارجی Caspian است. همان‌گونه که در مورد بسیاری دیگر از عوارض جغرافیایی جهان رایج است برای این دریا نیز نام‌های متفاوتی در زمان‌های گوناگون استفاده شده‌است.

همچنین: "کمیته تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران متشکل از نمایندگان 5 سازمان و وزارتخانه در جلسه مورخ 1 81/9/18 سازمان نقشه‌برداری کشور متن ذیل را به تصویب رساند:

« جهت جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم احتمالی و جلوگیری از تشتت آراء در زمینه نام پهنه آبی شمال کشور، از نام «خزر» در داخل کشور و Caspian در متون خارجی، قراردادها و معاهدات بین المللی استفاده گردد.»
میلیون‌ها سال از زمانی كه كل كره زمین را آب فرا گرفته بود، می‌گذرد و سهم ایران از آن همه آب، داشتن بزرگترین دریاچه جهان و دومین دریاچه شور جهان شد. دریای مازندران، بزرگترین دریاچه جهان كه بین ایران و جمهوری‌های استقلال یافته شوروی مشترك است و آنقدر بزرگ است كه آن را دریا می‌نامند و دریاچه ارومیه كه دومین دریاچه شور جهان است.

موقعیت: استان‌های گلستان، گیلان و مازندران
طول دریای مازندران حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است. این دریا دارای تنوع زیستی متفاوتی است كه مهمترین آن ماهی‌های خاویاری است هرچند كه به دلیل صیدهای غیرمجاز نسل ماهیان خاویاری ‌رو به انقراض است.
130رودخانه به این دریا می‌ریزند که بزرگ‌ترین آنها رود ولگا است که هر سال به طور میانگین ۲۴۱ کیلومترمربع آب را وارد دریای مازندران می‌کند. دریای مازندران را به نام‌های دریای خزر، وركانه، گرگان و دریای كاسپین نیز می‌شناسند.

همانگونه که پیشتر گفتیم ، نام خزر نام قومی‌ است كه به همراه دیگر اقوام بیابان‌گرد شمال قفقاز، در زمان ساسانیان، بارها و بارها به سرزمین ایران ‌تاختند و پس از حضور کوتاه مدت خود معمولاً به دست سپاه ساسانی از مرزهای ایران بیرون رانده می‌شدند. در هیچ یک از نوشته‌های مؤلفان شرقی و غربی دوران پیش از اسلام نامی از "خزر” بر دریای شمال ایران دیده نشده ‌است. در نوشته‌های مؤلفین اسلامی، این دریا در کنار نام‌های دیگر، خزر هم نامیده شده ‌است.
نام ضد ایرانی روی دریاچه مازندران
دریای گرگان یا دریای ورکانه نام این دریاچه بزرگ در عهد هخامنشیان و همچنین اشکانیان است اما كاسپین از نام قوم کاسپی یا کاسی گرفته شده‌ که قبل از آریایی‌ها در کرانه‌های غربی تا جنوب غربی این دریا ساکن بوده‌اند و به تدریج تا کرانه‌های جنوبی آمدند.
از لحاظ جاذبه‌های گردشگری وجذب توریست رتبه یک را در ایران دارا است و از جنگل،دشت،کوه و دریا سود بسزایی می‌برد. مازندران بلندترین (دماوندکوه) و پست ترین( دریای مازندران) نقاط ایران را در خود جای داده است. این استان یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق از لحاظ تراکم جمعیتی و یکی از غنی‌ترین آنها از لحاظ منابع گوناگون زیرزمینی می‌باشد. این استان دارای ۲۰ شهرستان است. مرکز این استان شهرستان ساری می‌باشد،مازندران قدیمیترین مردم را در جهان از نظر یک جا نشینی دارد.روز ۱۴ آبان هم روز مازندران نام گذازی شده است.
همه جای دنيا و از جمله بيشتر کشورهای ساحلی اين درياچه زيبا , آن را به نام ايرانی کاسپين که بر گرفته از نام قوم ايرانی کاسپيان که در شمال ايران می زيستند می نامند, الا خودمان. روان شاد کريم کشاورز می نويسد: دريای خزر در دورانهای گوناگون به اسامی کرانه نشينان آن و يا اقوام و قبايلی که گهگاه در مجاورت آن مسکن گزيده بودند ناميده می شده و تمام يا بخشی از آن به نامی موسوم بوده, مانند: دريای خزران, دريای کاسپيان, دريای هيرکانيه(گرگان), دريای جرجان, دريای گيلان(يا بحرالجيل), دريای ديلم, دريای طبرستان, دريای مازندران. ياقوت حموی می گويد که ارسطو اين دريا را هيرکانيه ناميده. اعراب نخست اين دريا را بحر جرجان و سپس بحر خزر ناميدند. بطلميوس آن را دريای هيرکانيه می خواند. ابن خلدون آن را بحر طبرستان می نامد.

البته باید این واقعیت را بپذیریم که در حال حاضر ما در نامگذاری این پهنه آبی تام الختیار نیستیم و در این پهنه با ۴ کشور دیگر روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان سهیم هستیم وانگهی قرار هم نیست ما هم به همان راهی برویم که اعراب می روند و جعل و تحریف تاریخ کنیم. کاملا صحیح است که مستندات زیادی در خصوص نامگذاری این پهنه به نام دریای مازندران وجود دارد حتی جناب آقای خاتمی در دیدار رسمی با علی اف هم این نام (دریای مازندران) را به کار برد.

به هر حال آنچه مسلم است در تمام اسناد تاریخی نام بزرگترین دریاچه جهان به نامهای دریاچه مازندران، کاسپین و خرز یاد شده است و همانگونه که اشاره کردیم قوم خزر یک قوم وحشی و ضد ایرانی بوده است و کاسپین نام قدیم شهر تاریخی قزوین است پس بهتر نیست که این دریاچه را با نام دریاچه مازندران عنوان کنیم...

منابع: پروفسور عنایت‌الله رضا، اسدالله عمادی ، سيد روح الله ساداتي، پرشین استار ویکی پدیا و www.varg.ir

 

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
دریای گیلان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۵
در متون قدیمی ، نام این دریا ، دریای جیلان نامیده شده، که به معنی گیلان است و همواره خواهد ماند،،

زنده باد دریای گیلان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
همون کلمه بین المللی کاسپین بهتره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
این همه اسم ایرانی هست شاید مسئولین براب اینکه اختلافی بین استانها نیوفته از این واژه استفاده می کنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
درسته مثل سروصدای سگ که بی جهت میگم پارس ؟ میکنه -اینو عربا تو ما جا انداختن که به خودمون توهین کنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
مرسی از نویسنده اطلاعات جامعیب ود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
نام رسمی و بین‌المللی دریای شمال ایران کاسپین است. اما در کنار نام بین‌المللی نام های دیگری همچون دریای خزر در کشورهای ساحلی، دریای مازندران در ایران و بحرالقزوین در کشور های عربی و بعضی کشور های آفریقایی و مسلمان کاربرد دارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
وجود بیشتر از ۴۰ نام در طول تاریخ برای این دریا نشانگر قدمت تمدن و کثرت اقوام و شهرنشینان کرانه این دریا است. نام‌های مختلف این دریا از ۵ منبع اصلی ریشه گرفته‌اند

نام اقوام ساکن در کرانه‌ها، مانند: خزر، کاسپین، تپور، آماردها، کادوسیان، هیرکانیا
نام شهرهای اطراف، مانند: ساری، بادکوبه، گرگان
نام ایالت‌های اطراف، مانند: هیرکانه، تبرستان، مازندران، خراسان، گیلان
نام دریاهای دیگر به اشتباه، مانند: خوارزم، فارس
نام‌های مترادف با دریا در زبان‌های مختلف، مانند: درا، دریا، زرایه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
کمیته تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران در جلسه مورخ ۱۳۸۱/۹/۱۸ این کمیته مستقر در سازمان نقشه‌برداری کشور متن ذیل را به تصویب رساند:

جهت جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم احتمالی و جلوگیری از تشتت آراء در زمینه نام پهنه آبی شمال کشور، از نام «خزر» در داخل کشور و Caspian در متون خارجی، قراردادها و معاهدات بین‌المللی استفاده گردد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
در زمان قدیم، معمولاً پدیدهای جغرافیایی و دریاها را به نام اقوام یا شهرهای مهم یا فرمانروایان اطراف، نام‌گذاری می‌کردند، از جمله تبرستان، ساری، گرگان، کاسپین، قزوین، هیرکانی، تپور، گیلان، دیلم، آلبان، باکو، شیروان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
این نام جعلی برای نیوفتادن تفرقه بین استانهای شمالی است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
در هیچ‌یک از نوشته‌های مؤلفان شرقی و غربی دوران پیش از اسلام نامی از «خزر» بر دریای شمال ایران دیده نشده‌است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
محمد بن موسی خوارزمی، در نقشه جهان این دریا را دریای جرجان نامیده‌است. او این دریا را با نام‌های دریای خوارزم، دریای گرگان، دریای طبرستان و دریای دیلم معرفی کرده و این نام را متعلق به دریای واحدی دانسته‌است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
نام دریای مازندران مناسب تر است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
در سال ۱۳۶۱ دولت نام دریای مازندران را نام رسمی اعلام کرد. اما همچنان هر دو نام بطور متناوب بکار می‌رفت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
در متون غربی قدیم، دو نام مشهور «هیرکانی و «ورکانه» تغییر یافته ازگرگان و معرب آن به صورت ارقانی بکار رفته بعدها در دوره اسلامی عرب‌ها آن را مستقیماً از گرگان به صورت «جرجانیه» بکار بردند و «کاسپی» نیز از نام‌های بسیار کهن بجا مانده‌است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
تاسف باره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
مرسی از نویسنده اطلاعات جامعیب ود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
تخلفات آشکار بر روندساخت وساز رو هم اضافه بفرمایید. چون مواردی وجود داره که اگر پیگیری قضایی بشه خیلی از آقایون زیر سوال میرن. ولی متاسفانه اکثر شهروندان به حقوق قانونی خودشون دراین زمینه آگاهی ندارن و یا مطالبه گرنیستن و این امرباعث شده برای عده ای اینجا بشه بهشت.....
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
بهتر است نام بی المللی دریای کاسپین را بکار بریم .

دو اسمی کردن یک دریا درست نیست .
این بهانه به دست اعراب می دهد که خلیج پارس را به نام دیگری بخوانند.
درگذشته این دریا دریای گیلان - دریای تپورستان (تبرستان- دریای خوارزم وخلیج گرگان نام داشته وهیچگاه درسیای مازندران نمی گفتند واین درپهلوی اول مرسوم شده.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار