معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در آخرین جلسه شورای اداری استان البرز، اظهار کرد: استان البرز بیش از ۱۰برابر تراکم جمعیت کشور را دارد و به شدت در معرض آلودگی است.
کد خبر: ۷۲۴۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳ 12 March 2019
به گزارش «تابناک البرز»؛ عیسی کلانتری گفت: از دهه ۷۰ میلادی سیاست‌های زیست محیطی دنیا تغییر کرده و سیستم توسعه پایدار با چهار اصل توسعه اقتصادی، موافق با نظام اجتماعی و زیست محیطی و حقوق نسل‌های آینده تعریف شد.
کلانتری افزود: کشور  ما در طول این مدت در بخش‌های آموزشی و امنیتی توسعه پیدا کرده است، امنیت ما در مرکز ثقل تروریسم خوب است، عمر متوسط هر ایرانی ۲۰ سال زیاد شده است ولی به بهای تخریب محیط زیست و این در اثر ناپایداری توسعه ایجاد شده است.
 وی افزود: سالانه در کلانشهرهای ما کسانی که در اثر بدی و آلودگی هوا فوت می‌شوند ۲۹ هزار و ۶۰۰ نفر است در حالی که کل تلفات جاده‌ای ما ۱۷ هزار نفر است.
 این مسئول خاطرنشان کرد: بخش‌های دیگر هم مثل فرسایش خاک و آلودگی آب وجود دارد و نشان می‌دهد که ما در راستای توسعه پایدار حرکت نکرده‌ایم
 وی با بیان اینکه ۶۶ درصد آلودگی تهران به خاطر خودروهای گازوئیلی است افزود: امسال که هوا کمی بهتر شد به خاطر جلوگیری از ورود خودروهای گازوئیلی بود.
 وی اضافه کرد: در تهران دو و نیم میلیون موتورسیکلت کاربراتوری چهار برابر سه و نیم میلیون خودرو هوا را آلوده می‌کند، اینها نتایج توسعه ناپایدار است، ما به عنوان سازمانی که باید از حقوق نسل‌های آینده حفاظت کنیم به دلیل فشارهای موقت و اینکه گفته می‌شود به هر قیمتی شغل ایجاد شود با مشکل مواجه هستیم.
 کلانتری افزود: سال گذشته خسارت ریزگرد در خوزستان بیش از کل تولید کشاورزی این استان بود اینها نهایتا منجر به این می‌شود که تولید ناخالص سرانه داخلی ما تفاوت چندانی نکند، ما در افق ۱۴۰۴ باید اقتصاد منطقه شویم ولی نتوانستیم چون توسعه پایدار نیست.
 وی با انتقاد از عدم توجه به سرمایه‌گذاری برای حفظ محیط زیست گفت: ۲۴ ساعت هم در منطقه عسلویه نمی‌توان زندگی کرد چون نخواستیم برای تمیزی محیط سرمایه‌گذاری کنیم چون نخواسته‌ایم گازهای سولفور دار و آب‌های برگشتی از پالایشگاه را کنترل کنیم.
 کلانتری خاطرنشان کرد: واقعا باید در بعد محیط زیست یک حرکت جدی انجام دهیم، توسعه با حفظ محیط زیست هیچ تضادی ندارد از ۱۴ سال پیش بیش از ۲۵۰ طرح توسعه با ۲۶ میلیارد دلار سرمایه در محیط زیست مانده بود طی پنج ماه همه طرح‌ها بررسی و اکثر آنها ابلاغ شد.
 وی افزود: محیط زیست حقوق شهروندی همه است سازمان محیط زیست نمی‌تواند با هفت هزار پرسنل حافظ محیط زیست باشد باید ۸۰ میلیون ایرانی حافظ محیط زیست باشند.
 معاون رئیس جمهور ادامه داد: امروز در جهان محیط زیست مساله اول توسعه است، بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که الان ۱۰ میلیون تن در سال پلاستیک وارد دریا می‌شود با این روند در سال ۲۰۵۰ این رقم به ۵۰ میلیون تن می‌رسد، کره زمین تحمل این حجم از تخریب را ندارد.
 وی در خصوص انتقاداتی که برخی به کنوانسیون پاریس می‌کنند گفت: برخی کنوانسیون پاریس را یکبار هم نخوانده‌اند و با آن مخالفت می‌کنند، ما در کنوانسیون پاریس برای سال ۲۰۳۰ تعهد کردیم که در آن سال نسبت به سال پایه با رشد هشت درصدی چهار درصد در سال تولید کربن را کنیم.
 وی افزود: طبق دستور رهبری ما باید ۷۳۲ میلیون تن تولید کربن را کم کنیم.
 کلانتری در ادامه با بیان این که ما پس از روسیه بالاترین مصرف انرژی را داریم گفت: آلمانی‌ها برای یک میلیارد دلار تولید معادل ۱۰۰ هزار تن نفت مصرف می‌کنند ولی ما برای همین میزان تولید،  ۸۵۰ هزار تن نفت مصرف می‌کنیم.
 کلانتری با بیان اینکه درست است که نفت و گاز داریم ولی نباید آن را حراج کنیم گفت: بهره‌وری ما در تولیدات کشاورزی و صنعتی پایین‌ترین در دنیاست.
 وی افزود: ما نگهبان خوبی برای محیط زیست نیستیم در مصرف آب، فرسایش خاک، آلودگی هوا و تولید پسماند بد عمل کرده‌ایم به عنوان مثال هر نفر ۸۰۰ گرم در روز زباله تولید می‌کند در حالی که سرانه تولید ناخالص داخلی ما پنج هزار دلار در سال است این میزان پسماند در حد سرانه ۵۰ هزار دلار در سال است.
 وی در خصوص مصرف آب هم گفت: متوسط بارش منهای تبخیر در ۱۰ سال گذشته زیر ۸۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است، کشورها حداکثر می‌توانند ۴۰ درصد آب‌های تجدید پذیر را مصرف کنند  ولی مصرف ما نزدیک به ۱۲۰ درصد است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سرانه آب شرب ما ۱۰۰۰ مترمکعب برای هر نفر شده است گفت: وقتی سرانه آب  زیر ۱۷۰۰ مترمکعب باشد وضعیت خطر است و سرانه زیر ۱۰۰۰ مترمکعب بحران است،  ۷۰ درصد جمعیت ما چنین وضعی دارند.
 وی افزود: ما از سد کوثر ۱۰۰۰ کیلومتر لوله می‌کشیم که برای سواحل جنوبی آب تامین کنیم در حالی که می‌توان از آب دریا استفاده کرد.
 کلانتری با بیان اینکه محیط زیست با  انتقال آب از خزر به سمنان در صورت رعایت اصول توسعه پایدار و ضوابط زیست محیطی موافقیم گفت: اگر سمنان آب نداشته باشند ۷۰۰ هزار نفر به جمعیت حاشیه نشین تهران اضافه می‌شود.
 وی در پایان به موضوع شکار هم اشاره و اعلام کرد: الان نزدیک چهار میلیون اسلحه در اختیار مردم است در حالی که قبل از انقلاب ۳۵۰ هزار اسلحه شکاری در کشور وجود داشت.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار