هر روز اخبار تازه‌ای از تخریب محیط زیست حاشیه دریای خزر، از قطع درختان جنگلی گرفته تا نفوذ شیرابه زباله به گوش می‌رسد و دریا و جنگل که می‌توانند دو قطب مهم اقتصادی کشور و مازندران به شمار روند به سوی نابودی پیش می‌رود، با این وجود هم هنوز مسئولان نتوانسته‌اند راه‌حلی برای رفع این مشکلات پیدا کنند.
کد خبر: ۳۹۴۸۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷ 26 May 2015
به گزارش تابناک، این روز‌ها مشکلات زیست محیطی به حدی رسیده که نیاز به توجه سریع مسئولان قضایی و استاندار مازندران را ضروری ساخته است. از سوی دیگر پرونده‌های شکایات بسیاری در حفاظت از محیط زیست به دادگاه‌های مازندران رسیده است و با وجود اینکه دادگاه‌ها باید رای‌های قاطعی را صادر کنند، اما حکم‌ها یا به مرحله اجرا نمی‌رسند و یا اداره‌های ذیربط در اجرای قانون کوتاهی می‌کنند.

محیط زیست، چندین سال پیش شکایتی از شهرداری‌های خاطی به دلیل ایجاد آلودگی در جنگل کرد که با توجه بر رای صادره از سوی دادگاه، شهرداری مکلف شد تا زباله را در داخل جنگل دفع نکند که متاسفانه شهرداری عباس‌آباد به این امر توجه نکرده و همچنان در دل جنگل، زباله‌ها را دپو می‌کند. این اقدام شهرداری باعث آلودگی شدید زیست محیطی در منطقه کلاردشت شده و طبق مشاهدات عینی، قلب جنگل بکر مازندران پاتوق و محل زندگی افراد معتاد در لابه‌لای این زباله‌ها شده است.



عبدالسلام، کارگر تبعه افغانی که در لابه‌لای زباله‌های دپو شده در دل جنگل زندگی می‌کند، می‌گوید: با وجود اینکه محیط زیست در ۲ کیلومتری مکان دپوی زباله‌ها، تابلویی را به نام منطقه حفاظت شده نصب کرده‌اند، ماشین‌های شهرداری، روزانه این زباله‌ها را در این منطقه بکر جنگلی خالی می‌کنند و روزانه ماشین لودر شهرداری برای جابه‌جایی این زباله‌ها در همین منطقه اقدام می‌کند.

سید امیر حسینی‌جو، فرماندار عباس‌آباد، دفن زباله از گذشته در این مناطق را تایید کرد و افزود: مناطقی جهت دفن بهداشتی زباله‌ها در نظر گرفته شده است و در مناطق فوق زباله‌ها به صورت موقت دفن می‌شوند.

وی با بیان اینکه ساخت کارخانه کمپوست در بلوک‌بندی شهرهای استان مازندران تعریف شده است، خاطرنشان کرد: پروژه ساخت یک کارخانه برای از میان بردن بهداشتی زباله‌های عباس آباد، رامسر و تنکابن در دستور کار قرار دارد.

فرماندار عباس‌آباد با اشاره به اینکه در استان مازندران بنا به موقعیت جغرافیایی، زباله‌ها در جنگل‌ها و جلگه‌ها دپو می‌شوند، افزود: در حال حاضر بخشی از زباله‌های عباس‌آباد در منطقه «پرهم چال جنگل» کلاردشت دفن می‌شود.

محمدرضا مولا امرجی، شهردار عباس‌آباد نیز با بیان اینکه دفن زباله‌های عباس‌آباد به صورت بهداشتی صورت نمی‌گیرد، در این رابطه می‌گوید: این زباله‌ها متعلق به ۳۰ روستای بخش عباس‌آباد هستند و یک پنجم این زباله مربوط به شهرداری عباس‌آباد است.

وی با اشاره به اینکه روزانه ۶۰ تن زباله در شهر و روستاهای همجوار عباس‌آباد تولید می‌شود، اظهار کرد: برای حل مشکل زباله عباس‌آباد با چند شرکت ایرانی و خارجی مذاکراتی انجام شد که آخرین مورد مذاکره با یک شرکت آلمانی بود. طرح مطالعاتی این پروژه در روزهای آینده انجام می‌شود. برآورد اولیه اجرای این طرح ۱۲ میلیارد تومان بوده که تامین این هزینه برای شهرداری عباس‌آباد دشوار است.

مولا امرجی با تاکید بر اینکه در صورت اجرای این طرح ناچار به توقف برخی پروژه‌های عمرانی شهر عباس‌آباد می‌شویم، گفت: از مقامات استانی و کشوری درخواست می‌کنیم تا برای حل مشکلات شهرستان‌های استان مازندران تمهیداتی اندیشیده شود.

مشکلات عدیده زیست محیطی مازندران روزبه روز درحال افزایش است و مسئولان ذیربط تاکنون فقط وعده رهایی از زباله را به مردم منطقه داده‌اند و هیچ یک از برنامه‌های دفن بهداشتی زباله در منطقه اجرا نشده است که این امر نیاز به توجه مسئولان وزارت کشور و مسئولان قضایی دارد تا در نقش مدعی‌العموم و حفظ حقوق بیت‌المال به سرعت از ادامه دپوی زباله در قلب جنگل‌های مازندران جلوگیری شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار